Idei De Amenajare A Unei Băi Mici

Camera de baie… Să-ți imaginezi o locuință modernă fără această cameră este imposibil. Până nu demult, suprafața unei astfel de camere ajungea până la 4 metri pătrați, pe care trebuia de înghesuit o sumedenie de lucruri. Astăzi, pentru camerele de baie se planifică mai mult spațiu, dar dacă nu sunteți proprietarul unei locuințe moderne, în care sunt presupuse mai multe camere cu această destinație, atunci problema: ,,Amenajare baie mica” se consideră deschisă.

amenajare baie, amenajare baie mica, baie mica, idei pentru apartamente mici


Designerii moderni au evoluat concepția de amenajare care deja devenise hitul sezonului: amenajarea camerei de baie trebuie să fie maximal compatibilă cu restul locuinței, să fie cît mai apropiată de culorile naturale: alb, verde. Iar prezența ferestrei, care asigură o iluminare naturală și confortabilă este binevenită.

O suprafață mică în baie poate fi mărită prin utilizarea noilor modele de toalete unghiulare, chiuvete și cabine de duș. În locul unei căzi masive, designerii recomandă utilizarea de hidroboxe – o simbioză organică între duș și cadă. Foarte intens se mărește cererea la instalațiile sanitare ultramoderne în stilul Hi-Tech,  confecționate din oțel lustruit, marmură și sticlă colorată. Pe al doilea loc se află materialele ce imită naturalitatea: lemnul, piatra etc.

amenajare baie, amenajare baie mica, baie mica, idei pentru apartamente mici

Odihna picioarelor și farmecul pereților…

Pentru amenajarea pardoselii, se bucură de o tot mai mare popularitate podelele încălzite.  Funcționalitatea acesteia va mări considerabil confortul și va servi optimal regimul de temperatură în încăpere, ceia ce este un lucru foarte important pentru baie. Pentru amenajarea pereților poate fi utilizată faianța, aceasta este mereu în afara concurenței. Multitudinea de culori pe care acestea vi le oferă vă va permite să creați o baie ca în poveste.

amenajare baie, amenajare baie mica, baie mica, idei pentru apartamente mici

Mobilitate, etică și…  finanțele

Este foarte important de a nu uita principala poruncă a designu-lui modern – tot ce este greu, masiv, și voluminos se transformă în compact, ușor și mobil. De aceea varianta sistemelor sanitare cu suspensie este o alegere optimă. Toate tuburile și diversele comunicații sunt mascate estetic și de nădejde în perete, pe dinafară rămân doar obiectele compacte și estetice.

amenajare baie, amenajare baie mica, baie mica, idei pentru apartamente mici

Desigur partea financiară a întrebării legate de o baie mică joacă un rol primordial. Dacă hotărâți această problemă complex, atunci costul sistemelor sanitare, furniturii, accesoriilor decorative și lucrul specialiștilor va ajunge în jurul la 2,5 mii de dolari. Pentru o baie bună, negocierea nu trebuie să persiste. O tendință excesivă de a economisi pe mărunțișuri poate duce la multe dureri de cap în viitor.

amenajare baie, amenajare baie mica, baie mica, idei pentru apartamente mici

Întrebarea amenajării unei băi mici este de fapt una globală. Aceasta include în sine  atît fantezia și dorința proprietarului cît și aspectele practice: pierderile materiale și temporare. O atîrnare obiectivă față de soluționarea acestei întrebări poate asigura un rezultat favorabil. Puneți-vă imaginația în funcție și design-ul unei băi mici poate deveni unul fermecător.

Lasă un comentariu