Idei Pentru Apartamente Mici. 8 Metode de a Găsi Mai Mult Spațiu

idei pentru apartamente mici

Creativitatea și originalitatea gândirii nu este caracteristică doar designerilor profesioniști. Când merge vorba de a amplasa un număr maximal de lucruri într-un spațiu minimal, aici proprietarii de apartamente mici nu au nici o concurență. Însăși viața îi impune să inventeze  noi metode de optimizare a spațiului și extindere a metrilor pătrați necesari. Ce idei totuși le putem lua ca reper pentru un apartament mic?

1. Apartament-Studiou

Acest tip de apartamente deja de mult timp se bucură de popularitate mai ales la cei care locuiesc în blocuri de pe vremea socialistă. O astfel de variantă este deasemenea comodă pentru o pereche tânără sau pentru burlaci.  Astfel se poate de obținut și loc pentru o bucătărie cu bar, unde este mult spațiu și deasemenea loc pentru o cameră pentru oaspeți largă. Paralel se extinde și baia. Unicul ,,dar”: această variantă necesită permisiune oficială pentru replanificare de la instituțiile specializate.

idei pentru apartamente mici

2. Unificarea unei camere cu balconul

Mărește spațiul util pentru cameră, face posibilă adăugarea unei zone pentru locul de muncă de ex. De asemenea va fi nevoie de permisiune oficială. Cu toate acestea nu se poate de scos bateria de încălzire la balcon, însă se poate de utilizat sistemul „podeaua caldă”  sau o baterie electrică.

idei pentru apartamente mici

3. Unificarea băii cu WC-ul într-o singură cameră

Are sens dacă în apartament locuiesc nu mai mult de 4 persoane. Loc liber se va putea de obținut pe urma unei planificări bune a tehnicii sanitare.  Mai multe recomandări puteți citi în articolul „Interiorul unei băi mici”.

idei pentru apartamente mici

4. Interior menținut în stilul modern sau minimalist

Minimum de detalii, maximum de practicitate. Este binevenită mobila compactă, de forme geometrice simple și culori neutre. Minimul de lucruri în spațiul deschis, refuzați la covoare și lăsați doar necesarul. Schimbați ușile obișnuite cu unele pliante sau glisante.

5. Mobilă la comandă

Cu părere de rău majoritatea mobilierului care se vinde nu se încadrează în interiorul unui apartament mic. Aici este nevoie de a comanda mobila: să cuprindă fiecare colțișor și centimetru de perete, înaltă până la tavan, dar în același timp să nu pară masivă. Dulapurile unghiulare în camera pentru oaspeți și în dormitor, un dulap plat la intrare, mobila multifuncțională, pat etajat sau retractabil pentru copii – iată soluțiile ideale pentru un apartament mic.

idei pentru apartamente mici

6. Electrocasnicele încorporabile

Dorința proprietarilor unui apartament de a trăi în confort se lovește de elementara lipsă de spațiu pentru cuptorul cu microunde, mașina de spălat vesela sau mașina de spălat rufe. În ajutor vin electrocasnicele compacte ne-standarde.  Cuptorul acum poate fi încorporat într-un dulap la o înălțime de 1 m de la podea. Pentru mașina de spălat se găsește spațiu dacă în baie se va instala cabină de duș sau cadă unghiulară.

7. Detalii ce extind vizual spațiul

Spațiul trebuie să „respire”,  pentru aceasta în ajutor vin oglinzile, sticla, iluminarea multi-punctuală, draperii transparente, nuanțele deschise ale ereților și tavanului, texturi simple.

idei pentru apartamente mici

8. Idei originale dar ireale

Patul-cerdac pentru maturi atrage atenția însă nu este comod pentru o înălțime medie a tavanului de 2,5-2,7 metri.  Apartamentul cu un număr minimal de partiții în condițiile noastre este un pericol real de prăbușire a casei. Aici deja puteți avea probleme nu doar cu instituțiile specializate dar și cu vecinii.
Gândiți-vă, cântăriți, filtrați deoarece ideile pentru un apartament mic sunt mult mai multe decât metrii pătrați ai acestuia.

Dacă ți-au fost utile sfaturile expuse în acest articol, nu ezita să ne dai un like sau o distribuire pe rețelele sociale!

Lasă un comentariu