Designul Unei Băi Mici Moderne. Proiecte Pentru Băi Mici

Deseori pe forumuri pot fi întâlnite discuții aprinse legate de băi mici moderne, și anume între cei care preferă baia și wc-ul separat și cei care preferă ca baia și wc-ul să fie într-o singură cameră. Ambele părți aducând argumente incontestabile. Dar ajung la un consens din două direcții. Prima spune că dacă în apartament locuiesc mai mult de 3 persoane atunci unirea băii cu wc-ul nu va fi mare bucurie pentru membrii familiei. Va fi nevoie de analizat alte variante de extindere din contul coridorului. Chiar și acea mașină de spălat poate fi ușor amplasată la bucătărie. A doua parte spune că dacă în apartament ar apărea suplimentar niște metri pătrați atunci se poate de unit baia cu wc-ul dar separat de construit și un wc pentru oaspeți.

amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, idei pentru baie mica, planificare baie mica

Dacă totuși majoritatea optează pentru o baie unită cu wc-ul , atunci trebuie inițial de replanificat toate comunicațiile și de acoperit cu un perete fals dar asigurând accesul liber la robinetele principale și la contoare.  Până la această etapă trebuie amănunțit de gândit cum va arăta designul unei băi moderne, ce va permite maximal să încapă toate lucrurile necesare.

amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, idei pentru baie mica, planificare baie mica

Deci ce se poate de întâlnit din tehnica sanitară în astfel de băi? Este o cadă obișnuită, unghiulară sau formă ne-standard; cabină de duș simplă sau cu cadă; duș cu sistem de vărsare pe podea; toaletă simplă cu rezervor sau cu sistem de vărsare încorporabilă în perete. Pentru unele băi mici moderne, mașina de spălat poate fi încorporată sub chiuvetă sau pusă împreună cu cazanul într-un dulap.

amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, idei pentru baie mica, planificare baie mica

Iată câteva planificări practice pentru astfel de băi mici moderne. De obicei dacă ușa este instalată în peretele mai lat, atunci cada sau cabina de duș se instalează în dreapta sau stânga de ea. Dacă însă ușa este în peretele îngust, atunci locul pentru cadă/cabină este în fundul camerei.

amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, idei pentru baie mica, planificare baie mica

Finisajele pentru pereți și podea deasemenea au specificul lor. Deseori pentru pereți și podea se utilizează teracota ceramică de dimensiuni mici. Cea mai bună alegere este 20 x 30 cm, se poate și mai mică, până la mozaică. Design-ul unei astfel de băi deseori se caracterizează prin împărțirea în 4 zone: cada/dușul, toaleta, chiuveta, dulapurile. De aceea este răspândită următoarea tehnică. Deseori se conturează cu o culoare deschisă o singură zonă, iar celelalte se amenajează cu culori neutre cu texturi luminoase. Deseori cu teracotă se conturează  doar zonele ce sunt mereu sub influența apei, iar celelalte părți se prelucrează cu vopsea hidro-rezistentă. Se recomandă să nu fie utilizate palete prea întunecate, deoarece activitățile din baie necesită lumină. Mai bine de instalat o lampă suplimentară mai slabă pentru a permite ochilor să se odihnească în timpul băii. Tavanele de obicei extensibile sau din PVC. Ușa și mobila Hidro-rezistentă trebuie să fie într-o armonie, sau să contrasteze cu culoarea pereților. În băi mici mdoerne, deseori se folosesc colțuri cromate, polițe din sticlă, dulapuri din sticlă mată. Accesoriile trebuie alese în dependență de culoarea pereților sau dulapurilor. Podeaua din teracotă nelunecoasă deobicei de culori mai întunecate.

bai mici moderne

În continuare să ne amintim de tehnicile principale pentru extinderea vizuală a spațiului în baie. Dimensiunile mari și liniile orizontale pe teracotă vor micșora spațiul iar mozaica și liniile verticale din contra îl vor mări. Să lărgiți camera vă vor ajuta culorile deschise ale pereților și tavanului, coincidente după culoare sau diferențiindu-se cu câteva tonuri, suprafețele de oglindă și de sticlă; o iluminare bună; instalarea pe diagonală a teracotei etc.

Dacă ți-a plăcut articolul și ai găsit informații utile despre băi mici moderne, nu ezita să te abonezi la paginile noastre pe rețelele sociale pentru a primi notificări la publicarea noilor articole despre idei de amenajare a apartamentelor mici și design-uri moderne de apartamenete mici.

Lasă un comentariu