20 De Sfaturi Cum Să Lărgești Vizual o Cameră

Orice reparație, chiar și cea mai mică replanificare a unui apartament mic, mereu duce la gândul,,cum să lărgești camera”. Desigur, uneori vorba merge doar despre extinderea vizuală a spațiului, dar de multe ori și asta este suficientă pentru un apartament mic. În acest articol sunt descrise 20 de sfaturi pentru cei care au hotărât să modeleze spațiul. Deci să începem:

 1. În timpul alegerii vopselelor, tapetelor și  materialelor, trebuie desigur de atras o atenție deosebită culorilor. Cum se știe, sunt culori care extind spațiul, dar sunt care-l fac să pară mai mic. În general aveți nevoie mai mult de culori deschise, pastelice.
 2. Dacă doriți să faceți camera vizual să pară mai lungă, ocupațivă de culoarea pereților opuși, celor care trebuie să pară mai îndepărtați. Aceștia pot fi vopsiți în culori mai deschise decât ceilalți pereți. Dacă a-ți hotărât să puneți tapete, stăruiți-vă să alegeți cu texturi și motive mai mici.
 3. Dacă aveți de-a face cu o cameră lungă și îngustă, trebuie să acționați invers. Pereții îndepărtați să fie de culori puțin mai deschise. Deasemenea acești pereți pot fi extinși cu ajutorul tapetelor cu linii orizontale. Țineți minte că liniile orizontale fac camera să pară mai lată iar cele verticale – mai înaltă.
 4. Să nu vă fie frică să combinați culorile în timpul amenajării. Cum s-a mai spus deja, dacă se vor pune tapete cu desene mici, camera se va mări vizual. Iar cu ajutorul imaginilor mai mari pe unii pereți, se poate de coordonat cu geometria  spațiului.
 5. Dacă doriți să faceți camera vizual mai înaltă, trebuie de reîntors iarăși la alegerea culorilor. Se poate de exemplu de comandat un tavan extensibil lucios, acesta va înălța destul de considerabil spațiul. În unele încăperi nu va fi în plus și instalarea unui tavan-oglindă (de ex. În bucătărie, baie). O podea luminoasă de asemenea influențează înălțimea. Utilizați pentru aceasta laminat sau linoleum de culori mai deschise sau teracotă lucioasă.
 6. Unele persoane în timp ce pun tapetele preferă să facă un fel de temelie:  partea de jos pun tapete mai întunecate, partea de sus tapete mai deschise. Uneori se primește ceva frumos însă în camerele mici trebuie de făcut cu mare atenție deoarece pot să aibă și un rezultat negativ asupra interiorului.
 7. Câteva cuvinte despre oglinzi. Da, ele într-adevăr vizual extind spațiul. Dar fiți atenți, amplasarea incorectă a acestora poate dăuna, făcând o cameră îngustă și lungă încă mai lungă.
 8. Nu trebuie să utilizați draperii și portiere grele. Totul trebuie să fie cât se poate de ușor și transparent.
 9. Nu aglomerați apartamentul cu mobilă voluminoasă. Mai bine să utilizați exemplare mai minimaliste cu forme drepte și fără linii întortocheate și suporturi decorative. Mobila trebuie să fie simplă, comodă și funcțională.
 10. Puteți experimenta cu accesoriile. De exemplu, dacă în cel mai îndepărtat colț va fi pusă o lampă de podea, atunci întreaga cameră va părea practic mai mare.
 11. Cu ajutorul iluminării deasemenea poate fi mărit spațiul. Las să fie camerele pline de lumină. Utilizați lustre pentru tavan care să poată fi reglate astfel încât să nu rămână locuri întunecate în interiorul camerei.  Deasemenea analizați și posibilitatea de utilizare a lămpilor de podea.
 12. Nu transformați casa într-un muzeu sau o expoziție. Țineți minte, prezența statuietelor, sticluțelor de parfumuri și tot felul de accesorii de genul infestează interiorul unei camere mici. Mai bine de ascuns toate acestea într-un dulap.
 13. Mobila este mai bine de pus lângă pereți, nu trebuie o cameră și așa mică să o baricadați cu o canapea în mijloc, o masă sau un dulap.
 14. Gândiți-vă la mobila din sticlă. La fel o variantă optimă pentru cazul unui apartament mic.
 15. Se întâmplă chiar și într-o încăpere mică că aceasta trebuie împărțită în mai multe zone. În acest caz trebuie doar să utilizați niște pereți semitransparenți din sticlă mată, sau pereți subțiri din gips-carton.
 16. Ușile între camere este mai bine să fie de culori deschise sau cu geamuri din sticlă. Gândiți-vă deasemenea la ușile-coupe care ar putea economisi considerabil spațiul.
 17. Ce-ar fi dacă în genere a-ți demonta ușile din apartament înlocuindu-le cu niște arcuri simple? La fel este o idee bună care trebuie sa fie luată în considerare.
 18. Utilizați electrocasnice compacte: o mașină de spălat îngustă, aragaz încorporabil, televizor plasma întărit pe perete.
 19. În locul câtorva dulapuri mici puteți pune un dulap mare coupe.
 20. Trebuie de analizat și o replanificare globală. Se poate de unit unele camere, de exemplu bucătăria cu coridorul sau intrarea cu una din camere. Aceasta este o variantă mai complicată desigur, însă este foarte efectivă.
cum sa largesti o camera, cum sa largesti vizual o camera, idei pentru apartamente mici

Lasă un comentariu