7 Sfaturi Cum Să Folosești Cât Mai Eficient Spațiul Într-o Bucătărie Mică

Fericiții proprietari de bucătării spațioase nu-i pot înțelege pe cei care nu pot hotărâ problema de a înghesui într-un spațiu mic tot ce este necesar, și în același timp să păstreze comoditatea. Acest articol este anume pentru cei care în propria experiență s-au ciocnit cu  problema „bucătăriei mici”.

amenajare bucatarie mica, bucatarie mica amenajare, idei pentru apartamente mici

Desigur este necesar de a utiliza toate posibilitățile de extindere vizuală a spațiului, dar fără tehnici mai deosebite acest lucru va fi greu de obținut.

Înainte de a începe planificarea, luați în considerare și faptul de a extinde bucătăria din contul camerelor alăturate (holul, cămara). Posibil veți dori să combinați bucătăria cu o altă cameră(cu livingul, cum se întâlnește frecvent). În acest caz este necesar de ținut minte că toate lucrările ce țin te replanificare(inclusiv schimbarea pereților, modificarea țevilor de apă și gaz) pot fi realizate doar după obținerea permisiunilor corespunzătoare.

amenajare bucatarie mica, bucatarie mica amenajare, idei pentru apartamente mici

Dacă totuși replanificarea nu vă convine din anumite motive, următoarele sfaturi vor ajuta să faceți ca micuța bucătărie să devină cât mai confortabilă.

  1. Un criteriu foarte important –  utilizarea spațiului în întregime. Dacă pervazul ferestrei este larg, ar putea servi ca o poliță suplimentară pentru lucrurile des utilizate. Un pervaz destul de larg deasemenea poate fi folosit în calitate de blaturi. Luați în considerare și posibilitatea instalării unui dulăpior sau a unei polițe sub fereastră.
  2. Încercați să utilizați colțurile. Dulapurile de colț sunt cu mult mai încăpătoare decât cele obișnuite, iar sistemele cu sertare și mecanismele rotative facilitează accesul la obiectele păstrate în acestea.
  3. Pentru a face bucătăria mai spațioasă ne poate ajuta și utilizarea meselor pliante, care după necesitate pot fi strânse.    
  4. Dacă alegeți o placă de tăiere de dimensiuni corespunzătoare, atunci a-ți putea utiliza chiuveta ca suprafață de lucru, plasând placa deasupra acesteia.
  5. Atunci când dați comandă de mobilă, alegeți să fie cu dulapuri de perete înalte, ca să utilizați la maxim înălțimea bucătăriei (acest lucru este actual mai ales pentru apartamentele înalte). În aceste dulapuri pot fi păstrate obiecte de care vă folosiți rar.
  6. O soluție pentru economisirea spațiului – electrocasnice compacte. Dacă familia nu este mare și nu preparați multă mâncare, puteți cumpăra un aragaz mic cu două ochiuri. Frigiderul la fel trebuie să fie înalt și îngust.
  7. Eliminând ușa  și lărgind puțin intrarea va adăuga câțiva centimetri prețioși pentru bucătărie.

Vă urăm căldură și confort în casă.

amenajare bucatarie mica, bucatarie mica amenajare, idei pentru apartamente mici

Lasă un comentariu