10 Sfaturi Practice Pentru a Îmbunătăți Interiorul Unei Băi Mici

amenajare baie, amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, planificare baie mica

Cum trebuie să fie interiorul unei băi mici? Întrebarea care îngrijorează  majoritatea persoanelor care dețin apartamente de dimensiuni mici impunându-i mereu să improvizeze mereu pentru a economisi spațiul locativ.
Când se creează un proiect pentru o baie compactă, este necesar de luat în considerare 2 laturi. Camera trebuie să arate estetic, păstrând în același timp funcționalitatea maxim. Pentru a atinge acest scop vă pot fi de folos următoarele sfaturi:

  1. Trebuie să te determini ce vei amplasa în această cameră: cadă, cabină de duș, toaleta, chiuveta, mașina de spălat, cuier pentru prosoape, dulapuri. Dacă ai intenția de a modifica comunicațiile sau să instalezi un cazan, mai bine să te ocupi cu asta de la început. Planificarea trebuie să asigure acces liber la orice obiect.
  2. Interiorul unei băi mici este preferabil de realizat în stil modern sau minimalist. Tehnica sanitară și accesoriile trebuie să fie cele mai laconice. În timpul amenajării nu este preferabil de utilizat mai mult de 3 culori. Unul trebuie să fie de bază iar altele două „companioane”.
  3. Refuză mai bine la cadă și instalează o cabină de duș. Dacă totuși această soluție nu este potrivită(de ex. Sunt copii mici în familie), atunci cumpără sau o cadă mică unghiulară sau combinată cu cabina de duș.
  4. Studiază cataloagele producătorilor de tehnică sanitară. În prezent sunt o mulțime de obiecte unghiulare compacte. Cea mai mică cabină de duș unghiulară va avea nevoie doar de 70 x 70 cm. În colț deasemenea poate fi amplasată și toaleta, chiuveta, polițele. Ca variantă,  sub chiuvetă se poate de instalat mașina de spălat.
  5. Ușa de intrare trebuie să se deschidă înafară. Deasemenea se poate de instalat o ușă pliantă.
  6. Alegând culoarea pentru teracotă, ia în considerare că pentru camerele mici este mai preferabil de ales culori deschise. Aceasta va ușura interiorul. Foarte bine se potrivește teracota lucioasă de dimensiuni mici fără decorații masive sau mozaica din sticlă. Deloc nu este obligatoriu de a face baia toată albă, aceasta nu este practic și nici confortabil. Este suficient de ales această culoare ca fiind principală și să fie completată de încă două culori suplimentare. Atunci amenajarea va fi într-o armonie cu tehnica sanitară.
  7. Vizual va mări spațiul o oglindă mare, cabina de duș de culoare transparentă, polițe din sticlă, o cortină transparentă în baie, suprafețe metalice lucioase. Toate obiectele mici, pentru îngrijirea corporală, cosmetica e preferabil de ascuns în dulapuri.
  8. Mobila pentru o baie mică trebuie să fie multifuncțională și să permită economisirea maximală a spațiului. O soluție optimală ar putea fi comandarea dulapurilor cu uși de oglindă, o comodă sub chiuvetă și dulapuri înalte pe perete.  Dacă mobila este de aceiași culoare cu pereții ea nu este atât de vizibilă.
  9. Baia va deveni mai spațioasă datorită iluminării bune. Aceasta se obține minim din 2 surse de lumină. O lampă puternică lângă oglindă  și una mai slabă care va lumina de sus.  Este preferabil de a instala tavanul de culori deschise: extensibile sau din PVC. Culoarea podelei se alege sau din „companioane” sau contrastantă.
  10. Există câteva metode de a instala teracota, metoda cea mai optimală ar fi s-o instalați pe diagonală sau să utilizați ceramică de diferite mărimi. Se poate de utilizat abordarea clasică: peretele până la mijloc să fie de o culoare mai închisă apoi o bordură la mijloc iar spațiul rămas se va umple cu o culoare albă. Înălțime va oferi teracota cu textură verticală. Aceasta va ajuta să faceți și o zonificare a camerei respective.
amenajare baie, amenajare baie mica, idei de amenajare baie mica, planificare baie mica

Lasă un comentariu