Sfaturi Utile Înainte de a Începe Replanificarea Unei Garsoniere

Toți știu că există mai multe tipuri de garsoniere: de dimensiuni mici sau dimensiuni mai mari. Suprafața unei garsoniere moderne poate ajunge până la 60 m2. Astfel cel mai frecvent este posibilitate de replanificare a garsonierei, inclusiv și mărirea numărului camerelor.

Alegând proiectul de design pentru garsonieră, trebuie de luat în considerare faptul că ea are doar două ferestre și ,,camera nou creată” va fi lipsită de iluminare naturală. Deci, chiar de la proiectul replanificării apartamentului trebuie de determinat camerele pentru care este obligatorie prezența iluminării naturale și camerele unde poate fi utilizată iluminarea artificială.

În camera cu iluminare artificială poate fi proiectată bucătăria. Cea mai rațională soluție este de a uni bucătăria cu living-ul.

O acțiune corectă va fi amplasarea televizorului în partea mai întunecată a apartamentului, aici, în timpul vizionării  nu va fi nevoie de a acoperi geamurile. Deasemenea este posibilă varianta de a amplasa cabinetul de lucru în această parte a camerei, dar asta în cazul când lucrul nu presupune prezența obligatorie a iluminării naturale. Altfel nu se recomandă de a crea cabinetul de lucru în regiunea întunecată.

Categoric nu se recomandă  amplasarea a camerelor pentru copii  în locurile lipsite de iluminarea naturală. Analogic nu este preferabil de a amplasa dormitorul în partea întunecată. WC-ul și baia într-o garsonieră cel mai bine ar fi de unit într-o singură cameră. Este bine de  urmat sfatul companiilor de arhitectură și construcție, care recomandă principiul unificării în toate camerele, unde este necesară economisirea spațiului. De exemplu cum s-a mai menționat deja, unificarea bucătăriei cu livingul.

În garsoniere cu spațiul mic, se poate de utilizat  balconul ca o cameră suplimentară, bineînțeles acesta trebuie să fie acoperit și bine izolat la exterior. Tehnicile profesionale ale designerilor profesioniști permit chiar și într-un apartament mic de făcut minuni: extinderea vizuală cu ajutorul oglinzilor și jocurile de culori.

Este important și faptul că  utilizarea culorilor întunecate vor provoca o micșorare vizuală a apartamentului.

Ocupându-vă de replanificarea apartamentului cu forțele proprii, încercați să folosiți sfaturile de mai sus. Dacă v-au fost utile, nu ezitați să faceți o distribuire pe rețelele sociale!

Lasă un comentariu