Bucătăria cu fistic este o nucă greu de spart!


Bucătăria din casă este un colț mic, dacă nu relaxare, atunci calm și confort. Iar bucătăria de culoarea fisticului este doar o oază care dă o senzație de prospețime, căldură de primăvară, bucurie și energie. Această culoare favorizează relaxarea și o dimineață în timpul săptămânii, începută aici cu o ceașcă de ceai verde, nu pare atât de tristă. Culoarea fisticului este un amestec de verde și galben și, prin urmare, este capabilă să elibereze simultan stresul și să crească pofta de mâncare.

fistashkovaja-kuhnja

Bucătăriile de această culoare arată întotdeauna ușoare, proaspete și distractive. Fisticul nu este enervant în nicio cantitate, așa că poți chiar să lipești tapetul cu fistic în bucătărie (poți vedea fotografia de mai jos). Iar culoarea nu se murdărește foarte ușor, așa că bucătăriile de culoarea fisticului sunt o alegere excelentă pentru familiile cu copii.

Interior bucatarie fistic

Beneficiile culorii fisticului:

  • această nuanță arată la fel în orice moment al zilei, atât în ​​lumină naturală, cât și în cea artificială;
  • nu poate fi numit nici deschis, nici întunecat, prin urmare, mici pete de pe tapetul cu fistic vor fi invizibile;
  • culoarea fistic nu afectează dimensiunea spațiilor, așa că poate fi folosit în orice volum, chiar și în încăperi mici;
  • această nuanță poate încălzi chiar și o bucătărie întunecată situată pe partea de nord.

fistashkovaja-kuhnja

Ce se poate combina cu culoarea fistic?

Bucătăria monocromă de culoarea fisticului este un fenomen rar, din ce în ce mai mult există o combinație de fistic cu alte culori. Această nuanță poate fi folosită ca culoare primară sau secundară atunci când se dezvoltă o schemă de culori.

1. Ca culoare principală, este cel mai bine combinată cu albul, adăugând accente de șofran, teracotă, portocală, măsline, caise, piersici, crem, galben, visiniu, fucsia, violet, căpșuni sau coral. De asemenea, o combinație interesantă pentru bucătăriile moderne se obține cu nuanțe de turcoaz, albastru, smarald, albastru pal și albastru regal. Doar bucătăriile de culoarea fisticului nu le place un exces de accente negre, camera devine mohorâtă, dar o picătură de luciu negru nu va face decât să sublinieze tandrețea umbrei. Fisticul nu este potrivit ca „însoțitori” de mlaștină și albastru.

Bucătărie albă și fistic

2. Fisticul este bine de folosit ca accent pentru o bucătărie decorată în alb-negru. Este bun si intr-un interior bej sau unde culoarea principala este vanilia, cappuccino, teracota, ocru, diverse nuante de gri.

fistashkovaja-kuhnja-2

Unde arată cel mai bine floarea de fistic?

1. Materiale de finisare

Fisticul se potrivește bine cu materialele naturale – suprafețe din lemn, piatră, sticlă sau bambus.

Bucătărie frumoasă din fistic

Adesea, acest ton este folosit ca fundal calm pentru un set de bucătărie. Dacă aveți tapet fistic în bucătărie (foto de mai jos), atunci puteți comanda măcar un „perete” deschis sau întunecat. Pe acest fundal, mobilierul în nuanțe de alb arată deosebit de rafinat: cafea palidă, crem, bej și șampanie. Seturile de bucătărie roșu, verde, violet și galben arată interesante pe fundalul unui perete de fistic, dar este mai bine să refuzați albastrul. Doar nu faceți toate suprafețele de culoare fistic, altfel chiar și o astfel de culoare liniștitoare va începe să irite. Puteți picta doar acei pereți lângă care va sta setul cu cască. Tapetul cu fistic în bucătărie arată bine atât cu podele din lemn sau piatră închise, cât și deschise (puteți imita: linoleum, laminat). Puteți face și o podea de fistic, dar apoi o susțineți cu benzi pe ușile și ferestrele de aceeași nuanță și faceți pereții bej, roz deschis, verde pal, gri deschis sau portocaliu pal.

O bucătărie cu fistic arată armonioasă atunci când nuanțele mai închise sunt concentrate în partea de jos, iar tavanul și candelabru sunt într-un ton neutru deschis.

Interior fistic

2. Mobilier

Pentru a decora interiorul bucătăriei în culoarea fisticului, puteți comanda mobilier din MDF, plastic sau lemn natural (fațade vopsite). Doar șorțul de lucru și blatul sunt cel mai bine ușoare, deoarece tonurile închise oferă bucătăriei un aspect sumbru. Fanii bucătăriilor luminoase pot comanda un șorț în culori bogate de roșu, portocaliu sau galben.

Bucătărie clasică din fistic

3. Sort de lucru

Dacă ai ales tapet fistic și un set de bucătărie într-o culoare neutră, atunci comandă un șorț de lucru fistic (sticlă colorată, jupuită, triplex, piatră artificială, plastic).

Sorț în bucătărie

4. Accesorii

Puteți avea o bucătărie de culoarea fisticului, chiar dacă această nuanță este folosită doar în accesorii. Prosoapele și șervețele de culoarea fistic, draperiile și husele de mobilier, abajurul și vaza, suporturile și vasele vor ajuta la reîmprospătarea și transformarea completă a încăperii. Doar nu exagera, folosește doar câteva accente de fistic în același timp, de preferință unul mare (de exemplu, un covor) și câteva mici (un prosop și cutii pentru produse vrac).

Accesorii bucatarie fistic

În ce stiluri de interior ar fi potrivită culoarea fistic?

Această nuanță, dând confort și relaxare, poate fi găsită pe fațadele din lemn sau pereții bucătăriilor în stiluri clasice, rustice, etnice, precum și Provence, safari și country. Este potrivit și pentru bucătăriile moderne, doar pentru moderne, minimalism și hi-tech este mai bine să folosiți suprafețe vopsite lucioase decât mate.

fistashkovaja-kuhnja-4 Bucătărie high-tech cu fistic

După cum puteți vedea, bucătăria de culoarea fisticului este o soluție practică și stilată pentru bucătăriile moderne și clasice, la care merită să fiți atenți data viitoare când renovați.

Despre cum și cu ce se combină cutare sau cutare culoare interioară, scrie aici: vdomax.ru/sochetanie-cvetov-v-interere-osnovnye-pravila/


Lasă un comentariu