Cărămidă în interiorul bucătăriei


Istoria nu este singura care se dezvoltă în spirală. Designerii de interior se inspiră adesea și din trecut. Deci, din nou, bucătăriile și camerele de zi din mansardă, stilurile urbane și industriale devin din nou populare. Prin urmare, zidăria din interiorul bucătăriei este un oaspete frecvent.

Cu toate acestea, acest material de finisare este potrivit nu numai pentru camerele moderne. Cărămida sau imitația ei se găsesc adesea în bucătărie în stil gotic, romanic, etnic, țară, Provence etc.

Colaj

Cărămidă în interior: avantaje și dezavantaje

Printre avantajele unui astfel de material de finisare se numără rezistența, durabilitatea, rezistența la umiditate (sub rezerva aplicării de impregnări de protecție), rezistența la temperaturi extreme și compatibilitatea cu lemnul, sticlă și metal. În mod surprinzător, cărămida se potrivește la fel de bine în interioarele moderne și clasice.

Caramida in interiorul unei bucatarii moderne

Finisaj cărămidă într-o bucătărie clasică

Dezavantajele includ costul ridicat al unei astfel de finisaje, precum și scăderea fizică a spațiului liber atunci când se utilizează cărămizi naturale și vizuale – la decorarea interiorului folosind imitație (clincher sau plăci ceramice).

Imitație de cărămidă

Soiuri de cărămizi în interiorul bucătăriei

1. Caramida naturala

În unele case, pereții interiori sunt din cărămidă, așa că uneori proprietarii bucătăriei pur și simplu curăță zidăria de tapet sau tencuială și „luciază” puțin cu vopsea sau lac.

Perete

În toate celelalte cazuri, se poate folosi cărămidă obișnuită, din care puteți face o insulă de bucătărie, un blat de bar, un despărțitor joasă sau un arc.

Insulă de bucătărie din cărămidă

Contor de bar

Partiție

Cărămida naturală poate fi vopsită (cel mai adesea roșu, alb, teracotă, maro închis, negru, gri) sau lăcuită pentru a o proteja de contaminarea bucătăriei (sau acoperită cu un panou de perete transparent din sticlă). Adesea, o astfel de zidărie este parțial tencuită sau îmbătrânită.

okrashennaya-kirpichnaya-stena-na-kuhne

2. Caramida de fatada

Este plat, așa că este convenabil pentru ei să decoreze bucătăriile mici. O gamă largă vă permite să alegeți nuanța și relieful dorite care se potrivesc perfect în interiorul camerei. Cu ajutorul acestuia, de obicei decorează deschiderile ferestrelor și ușilor, fac un șorț de lucru și panouri de perete sau imită o bucată proeminentă dintr-un perete de cărămidă.

In alb

Caramida fatada

șorț de cărămidă Șorț de bucătărie alb Perete: caramida parata

3. Placi ceramice asemănătoare cărămizii

Plăcile dreptunghiulare „metrou” sunt potrivite pentru bucătăriile moderne lucioase, pătrate „metalice” – pentru high-tech și brute, care imit piatra naturală, vor arăta grozav în interior în stilul cabanei, țării și Provence. Aceasta este soluția cea mai practică pentru un șorț de lucru sau placarea mesei.

Sort placat cu faianta de metrou Sorț alb Șorț de lucru negru lucios

4. Alte materiale care imit zidăria:

  • cărămizi de sticlă plate, dreptunghiulare;
  • Tapet cu un model (de exemplu, vinil super lavabil).

Tapet sub o piatră

Nu suprasaturați interiorul cu „cărămidă”. Acesta este un element decorativ foarte luminos și expresiv și, prin urmare, ar trebui folosit ca punct. În fotografia interioarelor străine, puteți vedea pereți complet de cărămidă în bucătărie, cu toate acestea, în bucătăria noastră, zidăria se găsește de obicei pe maximum un perete, sau chiar doar pe o mică parte a acestuia. Cu ajutorul unui accent de cărămidă, puteți face și zonarea, evidențiind, de exemplu, o zonă de luat masa cu cărămizi paragrafe. Principalul lucru este că atunci când decorați o cameră cu cărămizi, nu trebuie să uitați de dimensiunea camerei și să obțineți armonie între toate materialele de finisare.


Lasă un comentariu