Strain frumos – bucatarie in stil scandinav. Design interior, fotografie


Ce cuvinte ai folosi pentru a descrie bucătăria perfectă? Cel mai probabil, în fruntea listei ar fi menționate următoarele adjective: ușor, elegant, confortabil, confortabil, fără decor și mobilier inutile, arătând spațios. Dacă da, atunci ai nevoie de o bucătărie în stil scandinav.

Să ne uităm la principalele caracteristici ale designului interior în stilul „minimalismului nordic”.

1. Zona standard

De obicei, stilul scandinav este ales de proprietarii de bucătării mici, deși este potrivit pentru camere spațioase, precum și pentru un living combinat-bucătărie, sufragerie-bucătărie.

Stil scandinav în interiorul bucătăriei

2. Schema de culori a camerei

Nu este un secret pentru nimeni faptul că bucătăria în stil scandinav este în mod constant asociată cu diverse nuanțe de alb (alba ca zăpada pare mult prea ușor murdară și aspră, prin urmare sunt folosite adesea nuanțe cremoase, șampanie, cremoase, lăptoase). Cu toate acestea, stilul scandinav din interiorul bucătăriei este combinat cu alte culori. Ca culoare principală, puteți alege gri moale sau argintiu, bej sau nisip, albastru pal sau mentă moale, precum și lavandă învăluitoare cu confort. Bucătăria în stil scandinav nu arată niciodată interesante în fotografii, datorită accentelor sau accesoriilor distractive și colorate. De exemplu, frumusețea dulapurilor cu crem poate fi accentuată de podeaua și blaturile într-o nuanță de lemn închis (și cele de cafea – cu suprafața neagră). Și bucătăria în stil scandinav se va „juca” dacă adăugați o față de masă strălucitoare, vase sau perdele în apă, galben strălucitor sau fucsia.

scandinavskiy-interier-kuhni_9 scandinavskiy-interier-kuhni_2

3. Materiale de finisare

Pereții dintr-o astfel de cameră sunt cel mai adesea vopsiți în culoarea aleasă sau lipiți cu tapet cu un model mic, discret (model floral sau geometric, cușcă, bandă).

scandinavskiy-interier-kuhni_6 scandinavskiy-interier-kuhni_10

Pardoseala este de obicei parchet sau lemn masiv cu efect de „lemn albit”. Deși puteți pune linoleum, plăci ceramice sau parchet laminat, principalul lucru este că textura „sub copac” sau jocul de culoare este vizibil, iar stratul este suficient de puternic.

scandinavskiy-interier-kuhni_13

În fotografiile bucătăriilor în stil scandinav, se observă că tavanul este cel mai adesea lăsat alb, tencuit sau vopsit, în unele cazuri se folosesc grinzi de tavan. Cei mai ales creativi pot chiar revopsi tavanul în negru sau ca lemnul.

Un șorț pentru o bucătărie în stil scandinav (foto de mai jos) este cel mai adesea realizat într-o nuanță albă (plăci de cărămidă sau mozaic, panouri de sticlă mată, uneori chiar căptușeală din lemn).

scandinavskiy-interier-kuhni_7 scandinavskiy-interier-kuhni_8

5. Mobilier

Stilurile etnice tind să graviteze spre materialele naturale, așa că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că bucătăria ideală în stil scandinav ar trebui să fie realizată din lemn (molid, pin sau mesteacăn) în nuanțe deschise și închise. Ca și în cazul alegerii finisajelor, granulația lemnului este importantă aici, astfel încât lemnul nu este adesea vopsit, ci lăcuit.

Stilul scandinav laconic din interiorul bucătăriei se manifestă în designul mobilierului, care poate fi:

  • forme drepte, austere, minimaliste, funcționalitate sporită și spațiu;
  • îmbătrânite artificial, cu sculpturi și abraziuni, lucruri „bunicii”;
  • mobilier din ratan sau răchită de salcie;
  • o varianta mai economica o reprezinta fatadele din PAL sau MDF furniruit cu lemn natural, combinat cu sticla sau metal.

Pentru a face o bucătărie în stil scandinav mai ușoară și mai spațioasă, gospodinele abandonează adesea dulapurile suspendate sau le înlocuiesc cu rafturi. De asemenea, aici se găsesc rar mese de sufragerie, al căror rol îl joacă mesele pliante sau blaturile de bar.

scandinavskiy-interier-kuhni_15 scandinavskiy-interier-kuhni_3

6. Iluminat

Bucătăria în stil scandinav este ușor de recunoscut prin lipsa draperiilor și nivelurile crescute de însorire. Scandinavii în mod clar nu vor să piardă o singură rază a rarului soare nordic. Designul bucătăriei în stil scandinav implică un număr mare de corpuri de iluminat, inclusiv. spoturi, spoturi, aplice și chiar un mic candelabru grațios cu pandantiv de cristal. Dacă aveți bani, puteți cumpăra toate acestea și chiar puneți o lampă de podea originală lângă zona de luat masa (dar totul ar trebui să fie necesar, și nu doar pentru frumusețe).

scandinavskiy-interier-kuhni_14 scandinavskiy-interier-kuhni_16

7. Textile

Dacă nu vă puteți lipsi de perdele, atunci agățați jaluzele romane, rulouri sau jaluzelele în nuanțe deschise. Ca opțiune – perdele ușoare, translucide în nuanțe de alb. Stilul scandinav în interiorul bucătăriei se distinge prin detalii memorabile, de exemplu, o față de masă sau prosoape cu model, în carouri sau dungi roșii și albe. Atrageți atenția și asupra șervețelelor, huselor de scaun sau covoarelor multicolore. Desigur, este indicat să achiziționați textile din materiale naturale: in, bumbac, lână.

scandinavskiy-interier-kuhni_11

8. Dispozitive de încălzire

O bucătărie în stil scandinav se bucură adesea de prezența unei sobe adevărate, dar în interiorul modern al unui apartament este posibil să o înlocuiți cu un șemineu fals, o versiune electrică sau o simplă imitație a unui focar pe o pânză sau un panou de perete. . Adesea, zidăria obișnuită văruită în alb amintește de o sobă.

9. Elemente de decor

Acest stil, supranumit minimalism nordic, sfătuiește să faci cu un minim de decor. Cel mai des se găsesc în bucătărie: plante de interior, coșuri de răchită, vaze din sticlă colorată, obiecte pictate ceramice, ceasuri în stil minimalist sau retro, picturi abstracte, „aragaz cu kerosen”, sfeșnice și fotografii alb-negru în rame laconice, perete luminos panouri.

scandinavskiy-interier-kuhni_1 scandinavskiy-interier-kuhni_12

Stilul scandinav din interiorul bucătăriei vă permite să îndepliniți multe dintre cerințele gospodinelor, inclusiv. se dovedește a fi o cameră luminoasă și confortabilă în care este plăcut pentru întreaga familie să gătească și să își petreacă timpul liber. În același timp, o bucătărie în stil scandinav economisește la reparații datorită unei atitudini minimaliste față de diverse materiale scumpe de finisare și mobilier inutile.


Lasă un comentariu