Există o expresie care a devenit populară cu mult timp în urmă, potrivit căreia cineva poate privi un foc care arde, turnând apă și o persoană care lucrează pentru o perioadă infinită de timp. Aparent, cea mai bună modalitate de a reconcilia toate cele trei condiții este să observați cum este instalat panoul cu bule de aer. Și în sine, acest dispozitiv are un efect atât de relaxant și hipnotizant, care poate fi comparat doar cu un șemineu și cu limbi vii de flacără.
Descrierea și principalele caracteristici ale dispozitivului
Un panou cu bule de aer este o cavitate cu umplutură transparentă (apă distilată, glicerină, parafină lichidă, etilen glicol). Bulele plutesc în interiorul recipientului de jos în sus, aerul este pompat de un compresor și pulverizat de duze. Pentru ca bulele să nu se amestece și să meargă strict de-a lungul traiectoriei lor, panoul este alcătuit dintr-un set de canale sau tuburi verticale izolate (structură de tip fagure). Pentru producerea cavităților se folosește policarbonat (mai ieftin) sau sticlă acrilică (mai durabilă). Diametrul exterior al tuburilor este de la 20 la 650 mm, înălțimea este de la 30 cm la 4 metri. LED-urile, situate orizontal în partea de sus și de jos a panoului, dau bulelor strălucire. Culoarea și intensitatea luminii de fundal pot varia. Durată de viață – până te plictisești. Funcționarea necesită doar o priză electrică. De asemenea, trebuie să ștergeți în mod regulat praful și să completați distilat de câteva ori pe lună.
Idei pentru decorațiuni interioare
1. Panoul cu bule de aer este foarte des folosit în zonare. De exemplu, atunci când este necesar să se separe vizual zona bucătăriei de sufragerie sau camera de zi. Pentru aceasta, sunt potrivite un panou îngust sau mai multe tuburi paralele cu iluminare de fundal albă. Apoi suprafețele de sticlă vor fi practic invizibile pentru ochi, iar benzile de bule care curg vor face față perfect separării vizuale a zonelor.
2. Aplicare ca perete sau compartimentare. Dimensiunile panourilor produse sunt suficient de mari pentru a da viață unei astfel de soluții de design. Trebuie amintit că un perete iluminat din spate va deveni un mare accent de culoare, care nu ar trebui să contrazică interiorul camerei.
Partiție originală
3. Utilizați ca coloane sau piedestale de podea. Astfel de dispozitive includ uși, o zonă de dormit, dulapuri de perete cu colecții, un tablou etc. Cu cât diametrul tubului este mai mare, cu atât camera trebuie să fie mai mare.
Coloane decorative pentru podea lângă pat
Coloana cu bule
4. Panourile pot fi încorporate în mobilier sau nișe. Se recomandă utilizarea dispozitivelor mici. În acest fel, poți crea un panou acvatic sau un tablou pictat cu bule de perle. Culoarea și intensitatea luminii de fundal vă vor ajuta să creați o astfel de capodoperă unică. Astfel de dispozitive pot fi folosite ca sursă suplimentară de iluminare.
Design neobișnuit de nișă
Idee pentru dormitor
5. Mici obiecte decorative. Tuburile mici sub formă de floare sau coral de pe masă vor decora camera și vor permite unei persoane obosite să se relaxeze.
Doar un izvor de emoții
6. Există dispozitive care funcționează în modul interactiv. Panourile sunt conectate la un sistem audio și reacționează la sunete schimbând culoarea și intensitatea luminii de fundal. Acestea costă mai mult decât panourile convenționale. Dar, după ce sentimentul de noutate dispare, este puțin probabil ca această funcție să fie folosită.