Astăzi, o mare importanță este acordată designului interior, iar oamenii se străduiesc să creeze un design unic, inimitabil, să folosească cele mai extraordinare idei. Una dintre aceste tendințe de modă este acvariul. În primul rând, joacă un rol estetic, calmând și îmbunătățind starea emoțională a unei persoane. Și datorită lui, există o umidificare ușoară a aerului.
Cum ar trebui să arate acvariul, unde este cel mai bine să-l plasați, ce formă să acordați preferință. Desigur, cineva ar prefera să solicite ajutor de la un designer pentru a obține răspunsuri la aceste întrebări. Și vom încerca să asimilam informațiile de bază, care, fără îndoială, ne vor fi de folos în viitor.
Tipuri de acvarii
În primul rând, trebuie să decideți asupra formei dorite, aspectul structurii, vizibilitatea peștilor, armonia cu restul elementelor interioare depinde de aceasta. Cel mai popular este acvariu dreptunghiular, este versatil, poate fi instalat in orice incinta, este realizat in diverse dimensiuni. Atunci când comandați un astfel de accesoriu, ar trebui să luați în considerare lățimea, lungimea, înălțimea acestuia, acestea fiind necesare pentru a determina cu exactitate grosimea sticlei. Dacă dimensiunea este prea mare, vor trebui instalate rigidizări. Acvariul poate fi încorporat sau amplasat pe un dulap de sine stătător.
Acvariu de sticlă cu arc – mai puțin populară datorită ușoarei distorsiuni, dar și utilizat pe scară largă de cunoscătorii lumii acvatice. Forma rotunjită arată deosebit de armonioasă. Dimensiunile structurii depind de spațiul liber din casă și de dorințele clientului. Instalarea este posibilă în orice loc convenabil.
Acvarii triunghiulare rezolvă perfect problema spațiului insuficient, sunt instalate în colțul camerei, pot avea dimensiuni diferite, diferă în proporționalitatea laturilor.
Acvarii cilindrice, coloane – se caracterizeaza printr-o originalitate deosebita, potrivite de minune pentru incaperi mari, holuri, delimiteaza intr-un fel spatiul. Lumea misterioasă a apei va fi privită din toate părțile, creând o atmosferă unică în casă.
După alegerea formei, ar trebui să determinați tipul de acvariu – de apă dulce, marin, tipurile de pești care pot trăi aici depind de asta. Este necesar să se țină seama de faptul că diferențele nu sunt numai în ceea ce privește locuitorii, costul echipamentului, caracteristicile de îngrijire și controlul stării apei vor varia, de asemenea.
Unde să pun
Acvariul poate fi amplasat în orice cameră, uneori este instalat pe hol sau în bucătărie. Locul trebuie ales din motive estetice, ținând cont de cerințele pentru acesta. Este mai bine să preferați un colț protejat de lumina directă a soarelui, acestea pot avea un efect dăunător asupra peștilor. De asemenea, camera nu ar trebui să fie caracterizată de schimbări bruște de temperatură.
După ce ați ales o cameră, trebuie să vă gândiți la amplasarea originală, la designul acvariului. Poate fi o pictură de acvariu care conferă interiorului un farmec aparte; construcție încorporată în perete sau în mobilier; un acvariu lung care împarte teritoriul în mai multe părți.
Am pregătit câteva idei foto pentru tine în galeria de mai jos.