Cum Să Amenajezi Corect Interiorul Unei Camere Înguste și Lungi

amenajare camera ingusta, idei pentru apartamente mici

Interiorul unei camere înguste și lungi – ansamblu de eleganță și confort

Canoanele frumuseții, eleganței și confortului se află mereu într-un curs de schimbare. Astfel, camerele lungi și înguste, spre deosebire de apartamentele tradiționale, aveau mare popularitate în anii 60-80. De aceea se întâlnesc și în prezent în casele din perioada socialistă. Principala problemă, cu care se ciocnește proprietarul unei asemenea încăperi, este posibilitatea cât de puțin să extindă vizual spațiul deținut, să amenajeze optimal mobila, pereții, tavanul și podeaua.

amenajare camera ingusta, idei pentru apartamente mici

Șapte ori măsoară…

Însăși ideea de interiorul camerei lungi și înguste include în sine o mulțime de aspecte. Designerii recomandă de atras atenția la următoarele:

  • Pereții unei camere înguste nici într-un caz nu trebuie decorați în aceiași gamă. Altfel această cameră va semăna cu un tunel feroviar. Varianta ideală ar de a încleia tapete de culori neutre: bej, culori pastelate, chiar și culoarea albă. Pereții scurți necesită o abordare diferită – tapete în tonuri deschise conținând un desen mare, luminos care atrage atenția. Hitul sezonului a devenit utilizarea foto-tapetelor. Încă o variantă optimală ar fi – pe pereții lungi de încleiat tapete cu linii verticale, camera va părea mult mai înaltă și mai spațioasă.
  • Podeaua poate fi acoperită cu teracotă, linoleum practic sau parchet, design-ul căruia trebuie să fie desene dreptunghiulare. Acesta trebuie să fie instalat strict perpendicular pereților lungi.
  • Intrările în asemenea încăperi de asemenea joacă un rol important. În prezent sunt la modă intrările largi, preferabil să se utilizeze uși duble, amplasate în peretele lung.
  • În plus, una din cele mai optimale soluții este amplasarea mobilei lângă pereții lungi. Ar fi totuși bine în astfel de camere pereții să rămână liberi, doar cu decorații nesemnificative, tablouri, oglinzi pe pereți, acestea vor acoperi toate golurile încăperii.
  • Un rol important în amenajare îi aparține iluminării. Un singur candelabru în centrul tavanului trebuie exclus din planificarea design-ului, accentul trebuie pus pe pereții înguști. Mai elegant ar fi utilizarea unei iluminări led, folosind mai multe surse de lumină amplasate pe pereți.
amenajare camera ingusta, idei pentru apartamente mici

Interiorul camerei alungite – ca practicitate, și funcționalitate, s-ar potrivi cel mai bine pentru garderoba. Dar desigur poate fi transformată cu succes și într-o cameră pentru oaspeți, dormitor, chiar și baie… totul depinde de imaginație și posibilități. Dacă ți-a fost util acest articol, nu ezita să ne dai un Like pe rețelele de socializare!

Lasă un comentariu