baie sau dus? Argumente împotriva faptelor


În urmă cu douăzeci de ani, o astfel de întrebare nici nu apărea în mintea proprietarului unui apartament standard de pe teritoriul spațiului post-sovietic. Baia a fost sinonimă cu confortul și curățenia. Un mixer cu furtun de duș vă permitea să faceți un duș dacă era necesar. Acum, abundența de modele de instalații sanitare cu diferite seturi de funcții nu numai că descurajează cumpărătorul, dar îl și obligă să rezolve o dilemă dificilă. Ce este mai bine: o baie sau un duș? Va trebui să rezolvăm întrebarea pe rafturi.

Ce argumente dau oamenii când vor să cumpere o cabină de duș:

1. Economie de timp

A face un duș este mult mai rapid decât a tasta și a face baie.

2. Economisirea apei

Aici afirmația este controversată. Cei care iubesc dușurile de contrast de lungă durată, dușurile tropicale sau dușurile cu hidromasaj pot cheltui la fel de mult sau mai mult decât un volum de baie standard. În plus, acum există căzi de forme originale și dimensiuni reduse, care nu doar eliberează centimetri cubi prețioși, dar reduc și consumul de apă.

vanna-ili-dushevaya-kabina_2

vanna-ili-dushevaya-kabina_3

3. Economisirea de spațiu

Dacă un cuplu fără copii locuiește într-un apartament mic cu o baie mică, atunci problema este adesea decisă în favoarea unui duș mic. Intr-adevar, in spatiul liber, poti pune si masina de spalat rufe sau chiuveta. Totuși, trebuie reținut că există modele de cabine de duș (hidrobox cu multe funcții) care sunt mai lungi și mai late decât căzile standard. Deci, înainte de a cumpăra, trebuie să măsurați cu atenție și să vă gândiți la toate.

?

vanna-ili-dushevaya-kabina_4

4. Economisirea timpului de instalare

Din anumite motive, mulți oameni cred că instalarea unei cabine de duș este la fel de simplă ca și conectarea unui fierbător la o priză. De fapt, sunt multe probleme la hidroizolarea îmbinărilor pereților cabinei cu paletul. Dacă cutia are o lumină, o hotă, un radio etc., atunci trebuie să conectați curentul electric. În plus, trebuie să dărâmați plăcile, să nivelați pereții curbați și podeaua și să reașezați plăcile. Dacă se preferă un duș fără palet (apa se toarnă direct pe podea), atunci este necesar să se asigure hidroizolarea podelei și curgerea naturală a apei în scurgere.

vanna-ili-dushevaya-kabina_8

5. Economii de costuri

Mulți oameni merg sincer la magazin cu dorința de a alege cel mai ieftin taxi. Dar consultanții buni sunt adesea tentați de numeroasele caracteristici care vin cu dublu până la triplat prețul unei căzi decente acrilice. Îmi doresc foarte mult să am radio la duș, mâini libere pentru apeluri urgente, masaj vertical și orizontal, lumini multicolore, un jacuzzi și o baie turcească cu inhalare și aromoterapie. Abia acum, majoritatea funcțiilor fie sunt imposibil de utilizat din cauza presiunii și calității apei, fie nu mai vrei.

vanna-ili-dushevaya-kabina_7

vanna-ili-dushevaya-kabina_6

6. Cada este demodată de mult.

Cea mai recentă tendință de modă este cada de sine stătătoare și căzile de forme originale. Așa că puteți folosi baia în siguranță, fără teama de a fi numiți retrogradi.

vanna-ili-dushevaya-kabina_9

7. Funcția Whirlpool

Cabina de dus are functii de hidromasaj vertical si orizontal (masaj cu jeturi de apa batand sub presiune). În unele modele de băi sunt posibile trei tipuri de masaj: hidro, aero (jeturi de aer prin apă) și combo. În plus, puteți cumpăra un suport de duș cu hidromasaj pe lângă o cadă obișnuită sau puteți instala duze în perete.

vanna-ili-dushevaya-kabina_10

8. Din motive medicale

În unele cazuri, medicii interzic să facă baie: pentru anumite boli cardiovasculare și ginecologice, în timpul sarcinii. La bătrânețe, este mult mai convenabil și mai sigur să faci un duș decât o baie. Pe de altă parte, uneori este necesar să faceți o baie cu ierburi medicinale și, de asemenea, este foarte convenabil să faceți baie copiilor mici în ea.

vanna-ili-dushevaya-kabina_11

vanna-ili-dushevaya-kabina_12

Din păcate, nu există un răspuns cert la răspunsul „Ce este mai bine: o cadă sau o cabină de duș?” Totul este determinat de nevoile membrilor familiei, de dimensiunea băii și de bugetul alocat. Dar dacă cel puțin unul dintre membrii gospodăriei este nemulțumit de decizia luată, atunci merită să luați în considerare opțiuni intermediare: o cadă cu uși din plastic sau sticlă, precum și o cadă combinată cu cabină de duș.


Lasă un comentariu