În timp, se pot forma fisuri pe plăcile de beton, în zona rosturiloru200bu200b. De asemenea, foarte des apar fisuri în tavanele caselor din lemn, deoarece în astfel de case tavanele sunt de obicei tencuite. De asemenea, pot apărea crăpături dacă tavanul este din gips-carton. Gips-cartonul este cel mai susceptibil la crăpare.
Pentru a repara fisurile din tavan, veți avea nevoie de un material de construcție special: tapet din fibră de sticlă pentru tavan, adeziv pentru tapet, mănuși de cauciuc, o rolă, o perie cu peri rigidi, vopsea pe bază de apă, chit, șmirghel cu granulație fină.
Etapele muncii
– pentru început, trebuie să curățați toate crăpăturile, să le lipiți, să șlefuiți cu șmirghel;
– tavanul, pregătit pentru lipire cu ambele, se amorsează cu adeziv diluat cu treizeci la sută cu apă;
– dupa ce totul este uscat, puteti aplica lipici nediluat pe suprafata tavanului si lipiti cap la cap tapetul tavanului din fibra de sticla (fibra de sticla).– apoi (după uscare) îl vopsim cu vopsea pe bază de apă, diluând-o în prealabil cu apă cu douăzeci de procente;
– apoi vopsiti tavanul cu vopsea pe baza de apa (strat de finisare).
În casele vechi din lemn, acest tip de tapet poate să nu fie foarte eficient. Dacă aveți de-a face cu un astfel de tavan, este mai bine să utilizați o plasă din fibră de sticlă. Plasa este de asemenea chit, șlefuită și lipită cu tapet la capăt. Metodă: mai întâi cu fibră de sticlă, apoi cu tapet – oferă protecție maximă împotriva fisurilor sau a oricăror alte daune. Tavanul, după reparație, va servi mult timp.