Pentru ca omul de rând să fie fericit, sunt necesare doar trei lucruri: mâncare, îmbrăcăminte și o casă. Puteți cumpăra mâncare și haine. Dar mulți bani vor merge în casă. Mai întâi trebuie să alegeți un teren pentru care doriți să faceți bani și abia apoi să începeți să construiți o casă. Cu toate acestea, oamenii din Nigeria au venit cu o soluție „antiglonț” care poate scăpa de problema nu numai cu locuința, ci și cu gunoiul!
Toată lumea știe ce rău fac sticlele de plastic mediului înconjurător. Dar a încetat cineva să le mai folosească? Nici măcar abandonarea sticlelor astăzi nu va rezolva problema poluării mediului, deoarece există tone de plastic pe sol.
Nigeria aruncă zilnic în jur de 3 milioane de sticle, potrivit rapoartelor presei. Va dura 450 de ani pentru ca sticlele să se descompună în pământ. Acesta este cât timp va rămâne plasticul în pământ. Ca o soluție la această problemă, două companii, Renewable Energy Development Association și African Community Foundation din Londra, s-au unit și au propus să construiască case din sticle de plastic.
Situația locuințelor din Nigeria este foarte gravă. Țara are un număr mare de persoane fără adăpost. Prin urmare, construirea de case din sticle de plastic a fost foarte utilă.
La construirea unei case, nisipul este turnat în sticle, apoi fixat cu mortar de ciment cu adaos de argilă. Casele sunt dotate cu panouri solare, deci sunt prietenoase cu mediul.
O casă cu 2 camere consumă aproximativ 14.000 de sticle. Structurile sunt ignifuge, antiglonț și pot rezista chiar și la un cutremur.
Nigeria a devenit un exemplu pentru întreaga lume, au fost primii care au construit case din sticle de plastic. Costurile nu sunt atât de mari, materialul principal nu a fost cumpărat deloc. Acesta este modul de a face față gunoiului.
Ai face o casă asemănătoare la țară?