Dacă ești pasionat de multă vreme să faci meșteșuguri din sticle de plastic, atunci poți crea adevărate capodopere. De exemplu, un palmier sau un păun complex. Dar pentru începători este mai bine să-și încerce mâna la un animal mic drăguț și amuzant. O bufniță mică dintr-o sticlă de plastic se va așeza cu bucurie în grădina ta și chiar și un școlar o poate face.
Clasa de master: o bufniță dintr-o sticlă de plastic
Lista materialelor și instrumentelor:
- sticla de plastic (1,5 sau 2 litri) cu fundul ridicat;
- foarfece, cuțit de papetărie;
- vopsele acrilice de nuanțe de alb, maro, negru, pensule, precum și un marker negru cu alcool;
- bandă sau lipici pentru plastic.
Opțiunea 1. Bufniță
Cu cât sticla este mai mare, cu atât bufnița va fi mai vizibilă. Cel mai bun dintre toate, containerele joase și cu burtă, cu coturi în relief și un fund sunt potrivite pentru o astfel de ambarcațiune, în acest caz rămâne doar să pictezi piesa de prelucrat și să o fixezi pe cea mai apropiată ramură. Dar dacă sticla este lungă, atunci va trebui să tăiați mijlocul și să lipiți gâtul și fundul împreună, adică fundul se va transforma în cap de bufniță, iar partea conică imită picioarele unei păsări. Vopsim golul rezultat cât putem de bine. Nu uita de ochii mari, cercurile ochilor, un cioc ascutit si un zambet amabil. În toate celelalte privințe, vă puteți arăta imaginația și puteți face meșteșugul absolut unic.
[aaa1]
Pentru a atașa bufnița pe o suprafață verticală, puneți în cuie capacul mai întâi și apoi înșurubați sticla înapoi. Dacă aveți de gând să-l plantați pe un copac, atunci puteți face câteva găuri în capac și puteți trece firul.
Este mai bine să pictați o bufniță dintr-o sticlă de plastic cu vopsele acrilice; dacă este necesar, produsul finit poate fi acoperit suplimentar cu lac incolor. Atunci o astfel de pasăre nu se va teme nici de soarele strălucitor, nici de înghețurile de iarnă.
Opțiunea 2. Bufniță mare
Aici veți avea nevoie de două recipiente de 6 litri pentru apă potabilă. Unul va servi ca trunchi (cu susul în jos), iar din al doilea este necesar să tăiați două aripi mari, urechi și un nas cârliș. Găurile laterale sunt făcute în corp pentru părți individuale. Toate semifabricatele trebuie vopsite de două ori, uscate bine. După aceea, introduceți toate piesele mici și asigurați-le (când tăiați părțile, se face o alocație – un picior special, care este tăiat în două părți, rotit la 180 de grade și împins în gaură). O astfel de bufniță poate fi fixată pe un ciot de copac sau săpată în pământ. Datorita dimensiunii sale, este foarte vizibil.
[aaa2]
Opțiunea 3. Bufniță pe bază de spumă
O siluetă de bufniță trebuie tăiată dintr-o bucată voluminoasă de spumă. Sticlele de plastic sunt tăiate pe lungime în 7-8 benzi. Din ele se formează apoi pene de mărimea dorită. Pentru a face penajul păsării mai natural, este necesar să rotunjiți fiecare pene și să tăiați puțin la sfârșit. Dacă iei sticle de diferite culori, atunci poți aranja un penaj spectaculos: un sân alb, aripi negre și un spate maro. În acest caz, coada și penele primare vor fi cele mai lungi și cele mai scurte de pe cap. După ce toate părțile produsului sunt pregătite, penele sunt lipite de baza de spumă. Fixați ciocul, tăiați din spumă și lipiți peste cu piele neagră. Atingerea finală va fi fixarea ochilor bufniței (puteți lua gata făcute, care sunt folosite pentru jucăriile moi pentru copii).
Gata, bufnița ta dintr-o sticlă de plastic este gata! Așezați-l pe un copac și căutați cum să faceți alte meșteșuguri interesante din sticle de plastic: purcei, lebede, arici etc.
[aaa5]