Contor de bar pentru bucatarie. Idei de interior


De ce respingem atât de persistent multe dintre cele mai recente soluții de design? De ce considerăm blatul de bar ca o parte nepotrivită a interiorului bucătăriei? Oare pentru că sufletul larg rusesc pentru mulți ani de viață este stors de numărul minim posibil de metri pătrați? Într-adevăr, cel mai adesea suntem mânați nu de conservatorism, ci de banalul „nicăieri în care să punem”. Dar, credeți-mă, un blat de bar pentru bucătărie este disponibil atât pentru camerele mari, cât și pentru cele mici.

Fotografii cu bucatarii cu blat de bar

Contor de bar pentru bucătărie: scopuri principale

Mai întâi, să definim ce este un bar și pentru ce poate fi util. Aceasta este o continuare firească a peretelui bucătăriei, o masă înaltă, numită „masă de cafea” în străinătate. Primul său scop este un avion confortabil pentru micul dejun sau o gustare ușoară. Acest element al interiorului bucătăriei este preferat în special de burlacii de ambele sexe. Dimineața ideală pentru o persoană modernă: faceți un sandviș/fulgi de ovăz pentru o mână rapidă și spălați-l cu o cană mare de cafea/ceai, sprijinindu-vă pe blat sau stând pe un scaun special de bar. În același timp, aruncând o privire la televizorul din apropiere sau urmărind știri de pe rețelele sociale pe o tabletă întinsă pe masă.

Interior alb

Interior romantic

Al doilea caz de utilizare este o suprafață de lucru suplimentară. Un lucru categoric util în bucătăriile mici, mai ales de sărbători, când cantitatea de mâncare preparată depășește suprafața meselor de tăiat.

Suprafata de lucru suplimentara pe blatul barului

În al treilea rând, mai sunt câteva cutii, rafturi, șine pentru sticle, un vas cu fructe etc. Ce fel de gazdă ar refuza un astfel de cadou? La urma urmei, întotdeauna nu există suficient spațiu liber în bucătărie unde să poți ascunde vase, prosoape, diverse lucruri mărunte. Puteți integra chiar și aparate electrocasnice în suport, cum ar fi un cuptor cu microunde sau un mini-frigider.

Cu sistem suplimentar de stocare

Și, în sfârșit, blatul de bar pentru bucătărie joacă adesea rolul unui fel de compartimentare între zonele de gătit și dining, între bucătărie și sufragerie/sufragerie. Cu acest aranjament, este necesar să ne amintim despre armonia dintre aspectul acestui element și mobilierul din camera alăturată. Dacă blatul este situat pe teritoriul bucătăriei, ar trebui să arate ca parte a zonei de lucru și să fie realizat din aceleași materiale (piatră artificială, PAL laminat, metal, plastic, lemn).

Rack-partiție

Partiție

Desigur, dacă casa este plină de copii mici și bătrâni, atunci probabil că barul nu va fi folosit prea des. Dar dacă o persoană sau un cuplu tânăr locuiește în apartament, atunci este foarte posibil să abandonați masa voluminoasă de sufragerie prin achiziționarea unei opțiuni pliabile pentru sărbători aglomerate.

Ca o masă de bucătărie

Miniatură Mic

Acum trebuie să decideți ce tip de bar de bucătărie ar fi potrivit în cazul dvs. Atentie, exista optiuni si pentru spatii mici.

1. Stand-insula. O oferta pentru fericitii proprietari de spatii spatioase. Se evidențiază într-o masă separată, pe o parte este închisă cu uși, iar pe cealaltă – este loc pentru picioare și scaune (cel puțin 25 cm adâncime). De obicei, astfel de mese sunt realizate late (1-1,2 m) pentru a ocupa loc atat sub plita sau chiuveta, cat si sub spatiul pentru farfurii si cani.

Contor de bar - insulă de bucătărie

2. Tejgheaua de bar montată standard (staționară) pentru bucătărie se găsește cel mai des în garsoniere. Suportul vertical cromat sau din lemn este fixat ferm. Mai jos este un spațiu liber sub care poți ascunde scaunele de bar. Din anumite motive, această opțiune este deosebit de populară în rândul copiilor mici.

Standard

3. Blatul de bar de-a lungul peretelui sau ferestrei se va potrivi bucătăriilor mici. Este un blat de masă îngust montat direct pe perete. De asemenea, un pervaz extins sau partea inferioară a unei nișe poate juca rolul unei măsuțe de cafea.

Masa pentru pervaz Tejghea de bar pe perete Tejghea de bar lângă fereastră

4. Rack-partiții mobile. Ele funcționează pe principiul unei mese cu cărți și sunt potrivite și pentru camere în miniatură. Dacă este necesar, se deschide sau se pliază într-un minut.

Stand mobil

5. Stand-anexă la bucătăria de colț. Blatul mesei se fixează la 10 cm sub nivelul suprafeței de lucru sau se realizează cu 15 cm în sus cu ajutorul unor suporturi verticale. Cel mai convenabil suport are 1,1-1,2 m înălțime, în timp ce distanța de la blatul mesei la scaun ar trebui să fie de cel puțin 30 cm.

Apendice

Contor de bar in miniatura

Cu ce ​​vă mai puteți răsfăța, făcându-vă visul unui blat de bar pentru bucătărie să devină realitate? Instalați un mic televizor încorporat sau iluminare de fundal LED pe el. Pentru a face o încăpere mai ușoară și mai înaltă, puteți comanda un blat din sticlă securizată, și faceți suportul vertical înălțimea maximă, până la tavan.


Lasă un comentariu