Răcoarea coloanelor de marmură, murmurul unui pârâu care curge peste plăcile de mozaic, foșnetul sandalelor și pliurile moi ale togii… Stilul antic este, în primul rând, măreția, scara și… polivarietatea. La urma urmei, stilul antic al interiorului se bazează pe combinația armonioasă a anumitor elemente ale schemei de culori, precum și pe dimensiunea și forma elementelor de decor. Una și aceeași cameră poate acționa în diferite calități – o bibliotecă, o cameră de oaspeți, o cameră de zi. Este ușor de realizat o astfel de polifonie. Cu ajutorul… ușilor. Hol-living – două uși sunt deschise. Confidențialitatea este necesară – închidem una dintre uși și… gata!
Dispozitiv atrium
Pentru decorarea unei case de țară, un astfel de „zest” al stilului antic precum amenajarea atriumului – o curte mică realizată în canoanele clasice ale sălii de recepție – este perfectă. În plus, stilul antic este o grație uimitoare și o alegere atentă a elementelor decorative: coloane dorice, numeroase oglinzi, statui și muluri din stuc, picturi și tapiserii cu predominanță a subiectelor mitologice.
Culoarea prețioasă a cutiei – variații ușoare
Stilul antic preferă nu numai tonurile clasice de alb și negru contrastant, deși această combinație este cea mai armonioasă. O cameră realizată în gri deschis va arăta și ea elegantă. Mai ales dacă adaugi niște poze cu combinații de culori luminoase, contrastante, cu rame albe simple.
Stilul antic al interiorului este un adevărat creator de iluminat – iubește lumina difuză moale, care creează un efect vizual al antichității și efemerității bibliotecilor grecești. Un efect de iluminare similar poate fi obținut folosind o cornișă luminoasă sau o lampă încorporată plasată pe o suspensie ascunsă. Lămpile decorative realizate sub formă de torțe vor adăuga o aromă antică.
Design interior antic: decor
Mobilierul în stil antic este simplu – este din lemn, mozaicuri, încrustate cu fildeș și aplicații din pietre prețioase și metale (imitație de aur și argint) sunt bune ca decor. Ornamentul este motivele ramurilor spiralate, grifonii mistici, palmettos.
Pereții camerei din antichitate nu erau decorați cu nimic. Au fost făcute din piatră naturală, care nu s-a demodat nici în timpul nostru tehnologic. Decorăm camere private cu draperii. Lungimea draperiilor ar trebui să fie de la tavan până la podea. Dacă doriți să respectați canoanele stilului antic, draperiile ar trebui să fie cu trei straturi. În ansamblul de culori, puteți folosi atât combinații de monotonie, cât și combinații contrastante.
Stilul antic al interiorului este întruchiparea frumuseții eterne a canoanelor antice; transportă vizibil o persoană într-o lume minunată de calm, liniște și armonie. Vrei să-ți faci cadou o perlă neprețuită de amintiri? Cufundă-te în stilul antic…