După o zi încărcată, îți dorești cu adevărat să te cufundi în căldura, armonia, confortul și liniștea casei tale. Acolo o persoană este înconjurată de un spațiu plin de lumină – nimic de prisos, nici un amestec de lucruri inutile. Poveste? Nu, aceasta este forma optimă de expresie pentru un interior minimalist. A intrat în uzul modern al designului din Japonia și exprimă în esență simplitatea laconică, impecabilitatea elementelor de decor și cea mai bine gândită schemă de culori, calmul și frumusețea interioară a războinicilor samurai antici.
Ingrediente minime pentru un stil perfect
Interiorul în stilul minimalismului ia o anumită formă ca bază, o combinație de culori (nu mai mult de 2 – 3 tonuri), iar designerul dezvoltă foarte ușor și cu atenție un concept de stil pentru o anumită cameră, bazându-se doar pe aceste date. La urma urmei, cea mai mică abatere de la căile planificate va duce la distrugerea imaginii de ansamblu a sunetului din interior. În plus, se acordă o atenție deosebită calității elementelor decorative care umplu spațiul înconjurător: lemnul este doar prelucrat cu grijă, pietrele lustruite cu măiestrie, contururile, culorile și formele laconice și aerodinamice.
Configurații de design stricte
De asemenea, stilul minimalismului se caracterizează prin utilizarea unui minim de mobilier și accesorii decorative necesare unei vieți umane cu drepturi depline. Perdelele, abajururile, ecranele sunt scoase din paranteze în acest stil. Acestea sunt inlocuite cu dulapuri inchise fara volanuri decorative, stricte, realizate in concept geometric drepte, cutii pentru depozitarea hainelor. Materialele naturale sunt bune ca materiale de finisare: lemn de diferite rase, piatră, manopera bună, piele puternică. Deși recent au fost completate activ cu materiale artificiale: plastic și crom, sticlă și oțel.
Conceptul filozofic al minimalismului
Minimalismul este un concept unic de design filozofic, al cărui scop principal este de a calma lumea spirituală a unei persoane moderne, de a o proteja de intruziunile agresive ale vieții înconjurătoare. Renumitul arhitect-designer Van der Rohe, un susținător înfocat al minimalismului, consideră că acest stil este o decodare clară a propriului nume. Traduse literal, aceste cuvinte sună astfel: mai puțin este mai mult. Punctul culminant al minimalismului este că nu este îndreptat către el însuși: pentru a prezenta anumite elemente de decor. În întregime și complet, este concentrat pe o persoană – astfel încât proprietarul apartamentului să poată, fără nicio interferență exterioară, să se gândească la un plan de acțiune pentru mâine, să ia decizia necesară, să se relaxeze nu numai fizic, ci și spiritual.
Vrei să înțelegi esența profundă a acestei lumi? Pentru a obține armonie și bunăstare? Apreciază minimalismul – a alege mai puțin îți va oferi cu siguranță mult mai mult!