Masuta de cafea in interiorul apartamentului


Putem spune că o măsuță de cafea în interiorul unui apartament este unul dintre cele mai versatile și mai multifuncționale mobilier. La urma urmei, camera de zi obișnuită se simte rareori fără el. A devenit atât de familiar încât prezența lui în cameră este luată de la sine înțeles. Această piesă de mobilier vă poate face viața mai confortabilă și camera dvs. mai confortabilă și frumoasă. Designerii îl vor folosi cu siguranță atunci când decorează camere de zi, dormitoare spațioase și chiar balcoane.

Înainte de a cumpăra o măsuță de cafea, merită să vă puneți câteva întrebări:

  • în ce cameră va sta;
  • cum va fi folosit;
  • care este dimensiunea camerei;
  • Se încadrează în stilul interior și schema de culori alese?

masuta de cafea_6

Să aruncăm o privire mai atentă la toate opțiunile și funcțiile posibile.

1. De ce ai nevoie de o masuta de cafea in interior

Această piesă de mobilier poate fi folosită ca suport pentru pahare sau diverse accesorii mici. Aceste mese conțin de obicei telecomenzi, ziare și cărți, vaze, figurine, fotografii și plante de interior. Uneori, designul acestor mobilier presupune prezența unor rafturi sau sertare în care puteți pune diverse obiecte mici.

Este un suport pentru laptop perfect potrivit, mai ales in camera unui adolescent. Iar unele modele sunt atât de versatile încât pot deveni chiar scaune obișnuite, mai ales dacă blatul mesei este tapițat cu material moale (piele, material textil sau Alcantara).

masuta de cafea_7

Masuta de cafea poate fi folosita ca obiect decorativ, care este adesea folosit de designerii de interior. Nu este o surpriză când te uiți la fotografii cu diferite modele de la companii de design industrial renumite. Ceea ce pur și simplu nu vin cu: măsuțe de cafea, acvarii sau ceasuri uriașe – toate acestea sunt pur și simplu fascinante, dar necesită și un design interior special. Uneori valize, cufere, pouf, coșuri de răchită inversate etc. pot fi folosite ca măsuță de cafea.

masuta de cafea_1

masuta de cafea_5

Dacă puneți o astfel de măsuță de cafea în dormitor, atunci poate depozita produse cosmetice, reviste sau mici electrocasnice. De obicei este situat în zona de lectură și relaxare lângă un scaun confortabil și o lampă de podea.

Adesea, măsuțe de cafea sunt amplasate pe balcoane izolate, dotate ca loc de odihnă. Dar mobilierul mai mare poate fi amplasat în curtea unei case private (măsuțe de cafea de grădină).

2. Tipuri de măsuțe de cafea:

  • după formă: oval, rotund, dreptunghiular, pătrat, poligonal și liber;
  • în înălțime: modele standard – 40-50 cm, cu toate acestea, există opțiuni atât pentru mese foarte înalte, cât și pentru mese foarte joase (în timp ce înălțimea lor este invers proporțională cu suprafața mesei);
  • după materialul cadrului: lemn, sticlă, metal (inclusiv forjat), plastic. Puteți chiar să faceți o măsuță de cafea pentru dvs. din paleți sau gips-carton. Mesele de design pot folosi ca suport lemn de plutire, cioturi de copac, coarne, figurine de animale din bronz sau din lemn, picioare cromate de forme minimaliste etc;
  • prin material de masă: lemn natural, PAL laminat, răchită (rattan, viță de vie), tapițerie din piele sau material textil, plexiglas, sticlă călită transparentă sau colorată, plastic, MDF furniruit, tablă metalică, oglindă, piatră naturală și artificială, mozaic ceramic. Materialele folosite pot fi combinate pentru a obține un efect decorativ deosebit;
  • în funcție de capacitatea de deplasare: mobil (pe roți) și staționar;
  • obișnuite și transformatoare, care, dacă este necesar, se pot transforma într-o masă de sufragerie de dimensiuni mari. Acestea din urmă sunt un adevărat avantaj pentru proprietarii de apartamente mici.

masuta de cafea_3

3. Cele mai populare materiale pentru măsuțe de cafea

Mesele din lemn sunt o optiune standard care se pot incadra in orice interior, de la vintage la urban. Acest lucru este facilitat atât de alegerea corectă a nuanței, combinată cu alte mobilier din cameră, cât și de finisarea în stilul adecvat. O optiune mai ieftina este un model din MDF / PAL furniruit sau laminat.

Masutele de cafea din sticla au cucerit recent spatiile apartamentelor obisnuite decorate in stil modern. O caracteristică a unor astfel de modele este creșterea transparenței și a aerului, ceea ce este un plus într-un spațiu îngust. Asemenea combinații precum sticlă și picioare cromate sau forjate, sticlă și lemn, sticlă și piatră arată foarte interesant. Alegeți numai sticlă călită pentru a menține această piesă de mobilier în siguranță în utilizare. Și nu uitați să clarificați sarcina maximă pe care o poate suporta acest model.

masuta de cafea_4

4. Alegerea unei masute de cafea in functie de stilul interiorului camerei

Într-un interior clasic, pur și simplu nu te poți lipsi de o măsuță de cafea mică și îngrijită din lemn.

Stilul modern, în special minimalismul, se va strădui pentru cele mai laconice forme de structuri din lemn, sticlă, plastic sau metal.

masuta de cafea_10

Stilurile etnice vă pot surprinde cu incrustații interesante, blaturi cu mozaic sau materiale neobișnuite (de exemplu, modelele din ratan sau bambus sunt caracteristice stilului oriental, iar lemnul grosier sau buștenii pentru stilul rustic, blatul mesei de cafea în stil mediteranean este adesea decorat cu mozaicuri colorate).

masuta de cafea_2

Stilul ecologic uimește adesea prin designul său non-standard – unii eco-designeri au creat mese „verzi”, unde iarba verde de gazon creștea pe suprafața blatului mesei.

masuta de cafea_9

Evident, o măsuță de cafea în interiorul unui apartament este capabilă să îndeplinească un număr mare de funcții. Poate fi un „cal de bătaie” sau un element pur decorativ, poate fi un accent luminos sau se poate dizolva pe fundalul mobilierului sau al covorului tapițat original. Principalul lucru este să alegeți un model care să îndeplinească trei condiții: este potrivit pentru funcționalitate, subliniază stilul ales și decorează camera.


Lasă un comentariu