Nu toți oamenii de pe planetă au un gust rafinat și capacitatea de a mobila eficient un apartament. Dar fiecare proprietar al casei vrea să aducă ceva al său în designul camerei și să facă fără participarea unui designer de interior. Prin urmare, dacă gândirea creativă nu funcționează, trebuie să activați gândirea logică. Designul interior poate fi privit ca o succesiune de pași specifici; un set de anumite blocuri de construcție care vor ajuta la crearea unui decor interior unic. Și numai atunci poți dezvolta un „simț al frumuseții” în tine, pentru că lucrul la interior este și arta de a decora, un fler creativ care neglijează adesea toate regulile și tradițiile. Deci, mai jos sunt regulile de bază de design interior care vă vor ajuta să vă transformați spațiul de locuit existent într-o casă distractivă, confortabilă și confortabilă.
Reguli de bază de design interior
1. Obțineți o planificare funcțională
Designul interior ar trebui să înceapă cu un aspect funcțional al camerei. Căutați pe Internet orice program online de design interior potrivit (multe dintre ele sunt disponibile gratuit, au baze de date mari pentru proiectare). Acolo poti introduce dimensiunile camerei si mobilierului, iar apoi modifica locatia acestuia din urma sau adauga mobilier nou pana vezi ceva care se potriveste tuturor membrilor familiei. Această metodă vă va ajuta să evitați nu numai multe greșeli, ci și durerile de spate. La urma urmei, poți proiecta aproape complet o cameră, evitând revopsirea pereților, mutarea mobilierului greu sau rearanjarea elementelor decorative.
Functionalitatea casei este in stransa relatie cu modul obisnuit de viata al familiei. Daca un cuplu nu are inca copii sau au crescut deja, atunci poti veni cu un interior in care vor exista accesorii scumpe (mobilier, tablouri, sculpturi) sau materiale de finisare nepractice (tapet din stofa, parchet bucata). Dar familiile cu copii preferă un aspect deschis, care vă permite să găzduiți în mod liber nu numai toți membrii gospodăriei și animalele lor de companie, ci și numeroase elemente decorative. Gândește-te la nevoile familiei, alege un program și lucrează cu el până când vei realiza designul interior ideal.
2. Faceți plăcere pe mobilier tapițat de calitate
Majoritatea designerilor vă vor spune că, dacă veți cheltui o sumă mare de bani pe un singur lucru atunci când remodelați, acesta este o canapea. Este greu de supraestimat importanța mobilierului tapițat potrivit pentru cameră. Înainte de a cumpăra, gândiți-vă totul până la cel mai mic detaliu: culoare, material, mărime, calitate. Și, cel mai important, nu uitați să măsurați! În caz contrar, doar acasă vei descoperi că o piesă de mobilier proaspăt cumpărată este prea mare pentru camera ta sau ușile tale. O canapea bună va dura generații, așa că obțineți mobilier de cea mai bună calitate pe care vi-l puteți permite. Totodata, alege un model cu tapiterie care sa nu se plictiseasca in cateva luni sau ani.
3. Alegeți elementele decorative potrivite
Oamenii practici nu înțeleg de ce adaugă într-o încăpere obiecte care nu au nici un folos real. Și răspunsul la acesta este unul singur: pentru că accesoriile subliniază și completează stilul. În același timp, este și mai important să cumperi și să încadrezi în interior ceea ce îți place. Vorbește despre cine ești. Alegerea corectă și precisă a accentelor pentru o anumită cameră este înălțimea artei de design, care fără „flar” poate fi obținută doar prin încercare și eroare. Răsfoiți site-uri și reviste de design interior și cataloage de saloane de mobilier și decor, acordați atenție și amintiți-vă acele accesorii care vă plac. Analizează ce se află în jurul lor, cu ce se îmbină sau cu ce se opun.
4. Adăugați puțină verdeață
Una dintre greșelile designerilor neprofesioniști este că plantelor din interior li se acordă întotdeauna o atenție minimă. Este imposibil să consideri interiorul dezvoltat impecabil dacă nu există plante de interior. Interiorul devine mult mai confortabil și mai proaspăt de îndată ce în cameră apare un ghiveci înalt cu un palmier. Mai mult, poți alege plante de interior care îți vor face casa mai luminoasă și aerul mai curat.
5. Adaugă adâncime la interior
Acest lucru este foarte important pentru a oferi încăperii căldură vizuală și confort real. De exemplu, în fotografia de mai jos: un covor moale deasupra pardoselii, mai multe perne decorative în scaune și paturi, perdele la ferestre. Toate aceste straturi par să învăluie dormitorul, creând în el o atmosferă de confort și liniște. Interiorul arată și mai interesant, unde sunt folosite diferite texturi de materiale: perne de catifea, perdele de mătase, pături mohair și covoare cu grămadă pufoasă.
6. Amintiți-vă să folosiți negru
Acest truc mic cunoscut chiar funcționează! Nu contează în ce stil este decorată camera (cel puțin country, cel puțin minimalism), măcar o picătură de negru ar trebui să fie implicată în orice interior. De ce? Negrul adaugă un sentiment de profunzime, originalitate, claritate și atrage atenția asupra unei încăperi ca nicio altă culoare. Acest lucru se poate face simplu: pune poze în rame de lemn negru, cumpără perdele sau lenjerie de pat cu imprimeu grafic negru… Desigur, același efect se poate obține și cu alte culori strălucitoare, dar de ce să cauți altceva și să te îndoiești când există negru veșnic stilat.
Citiți mai multe despre utilizarea negrului în interior aici: https://vdomax.ru/chernyj-cvet-v-interere-ili-v-poiskax-chernoj-koshki-v-chernoj-komnate/
7. Creați compoziții interioare tridimensionale
După cum am menționat mai sus, elementele decorative pot adăuga profunzime unui spațiu. Dar ele trebuie aranjate corespunzător – sub formă de viniete (în design interior, termenul se referă la gruparea obiectelor sau a mobilierului). O compozitie din mai multe accesorii poate fi asezata pe o masa sau pe un perete. Puteți crea o zonă de comunicare prin fereastra mai multor scaune și pouf. Astfel de grupuri ajută la atragerea atenției și la odihnă ochilor. Încercați să vă organizați articolele preferate pe măsuța de cafea sau aliniați lumânări frumos decorative pe noptiera. Pentru a începe, exersează aranjarea a trei accesorii care au ceva în comun: culoare, temă sau textură.
8. Toarnă o picătură din tine în interior
Aici trebuie să-ți arăți personalitatea. Nu există nimic mai rău decât o casă care nu poate spune nimic despre gusturile, pasiunile, hobby-urile, călătoriile proprietarilor săi. Dacă vă place o anumită culoare, aduceți-o cu perne sau vopsea nouă pentru perete. Dacă ați călătorit prin lume, arătați fotografiile pe care le-ați făcut. Dacă îți plac girafele, de ce să nu găsești autocolantul sau covorul potrivit pentru girafe. Acesta este designul interior original care vorbește despre cine ești. Așa că distrează-te și creează-ți în același timp și propria capodopera personală de interior.
9. Rămâneți la clasici
Liniile clasice sunt bune, fie ca doar pentru ca nu se demodeaza niciodata, stil, lista de tendinte etc. De aceea, dacă nu există bani pentru o schimbare frecventă a interiorului, este mai bine să achiziționați mobilier de forme clasice simple. Uită-te la fotografia sălii de mese din poza de mai jos. Scaunele negre de sufragerie sunt realizate în acest stil și arată grozav cu orice decor. Acum țesătura leopard este folosită pentru tapițerie, sezonul următor poate fi înlocuită cu ușurință cu una mai la modă. Iar forma scaunului nu se va demoda niciodată.
10. Faceți o fotografie a interiorului camerei și apoi faceți modificări
Aceasta poate fi una dintre cele mai importante reguli pentru crearea interiorului perfect. La urma urmei, o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Fotografia îți permite să vezi camera, parcă pentru prima dată, ca prin ochii unui oaspete, ca din exterior. Și apoi dintr-o dată devine evident că poza trebuie agățată din nou, că sunt prea multe perne decorative, accesorii colorate etc.
Aceste reguli de bază ale designului interior, desigur, nu dezvăluie toate cele mai „proaste” secrete ale designerilor, dar vă vor permite să mergeți pe calea cea bună și să creați un interior de apartament bine conceput și nu plictisitor. Noroc!