Dacă aveți mâini de aur, atunci orice lucru, chiar și imposibilul, poate fi făcut. Tânăra familie avea nevoie de locuință, de mult timp își căutau un adăpost. Dar apoi le-a venit o idee genială de a cumpăra o clădire dărăpănată a unei școli rurale.
Adevărat, au început să locuiască în această casă la 5 ani de la cumpărare.
Vezi cum arăta casa la momentul achiziției.
Marina, proprietara casei, este foarte multumita de zona din jurul casei. Au ales de mult școala rurală. Adesea, familia mergea în vacanță în afara orașului și trecea cu mașina pe lângă această școală.
Inițial, urmau să cumpere o casă în sat, dar prețurile erau foarte mari și nimeni nu dorea să reducă costul. Apoi o cunoștință le-a oferit să cumpere clădirea fostei școli. Nu s-au gândit mult, au fost de acord să cumpere.
Casa avea nevoie de o revizie majoră. Cei mai jos bușteni erau putrezi și trebuiau înlocuiți.
Vezi cum arăta casa în sezonul rece.
Proprietarii nu au găsit imediat defecte în casă, poate că nu ar fi cumpărat-o, aflând asta mai devreme.
Maxim și Marina au renovat casa foarte mult timp. Multe structuri complexe au fost construite de mâinile lor. Când doi oameni au un vis, îl pot realiza împreună.
Vezi ce casă minunată este pe lot.
Maxim a înțeles multe despre construcție, așa că s-a hotărât majoritatea momentelor în ceea ce privește reconstrucția casei. Cu Marina au ales culorile unor obiecte. Au trebuit să înlocuiască podeaua, pereții și chiar tavanul. Au făcut treaba cu brio.
Decorul casei l-am realizat singuri. Fiecare ban a fost calculat, dar nu au economisit bani pentru încălzire, instalații sanitare și ventilație bune. Au făcut totul cu conștiință. Încălzirea era reglată: în zilele lucrătoare încălzirea nu funcționa. Dar dacă familia plănuia să vină în weekend, atunci încălzirea începe vineri după-amiază, spre seară se încălzește, iar luni dimineața încălzirea este oprită.
Anterior, în clădirea fostei școli erau 4 sobe, acum nu mai era nevoie, așa că porțile erau pliate din ele.
Copiii lui Marina și Maxim, chibritorii au ajutat la construcție. Pe lângă porți, toți au făcut împreună o poartă de cărămidă pentru pivniță. Am săpat singuri pivnița. Maxim a luat în serios fiecare pas al schimbării casei.
Au decis să păstreze în pivniță doar borcane de conserve. Dacă depozitați mere acolo, atunci mulți lilieci zboară.
Toata casa este mobilata cu mobilier IKEA. Mobilier de înaltă calitate și accesibil.
Casa are un living cu sufragerie la parter. Pe podea sunt scânduri multicolore care te înveselesc. Principalul lucru este că familia este fericită.
Mobila din bucatarie a fost cumparata de la fabrica de mobila Bobruisk. Acest tip de mobilier poate fi găsit în Olanda.
Maxim a decis că casa ar trebui să aibă un șemineu închis. A desenat o schiță și a încredințat restul lucrării unui profesionist din Minsk. Din vechiul apartament au fost aduse diverse bibelouri care se află pe rafturi sau dulapuri, iar unele dintre ele au fost prezentate de prieteni pentru inaugurarea casei.
În timp ce pereții sunt decorați cu desene pentru copii. Marina este însă sigură că în viitor va cumpăra tablouri ale unor artiști celebri.
Întotdeauna sunt mulți oaspeți în casă, în fiecare weekend Maxim și Marina se distrează de minune cu prietenii. În lunile mai calde, ei se adună afară și fac grătar. Seara ei admiră stelele, întinși pe șezlonguri. Uneori petrec noaptea pe stradă, respiră aer curat.
La parter, pe lângă living, este perfect amplasată și bucătăria, în care se intersectează adesea toți membrii familiei.
Maxim este un joc de toate meserii. Gătește bine, poate chiar să coace plăcinte.
Cum ar fi bucătăria a inventat el însuși Maxim, chiar a desenat ce și unde va sta, a făcut singur masa.
Maxim a făcut singur hota: „În interior există un mecanism gata făcut încorporat, iar în exterior Maxim a făcut totul singur”.
Maxim a făcut o bucătărie funcțională. O mulțime de dulapuri pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.
În bucătărie există un tablou numit „mama în coroană”.
La parter se afla un birou si o baie de oaspeti, un dormitor matrimonial.
În camera soților se află un dressing spațios și o baie separată. Își vor cumpăra o baie într-o zi.
Maxim a făcut singur chiuveta. Am cumparat un blat de ardezie si am facut restul lavoarului din balustrade pentru scari. A economisit o parte din bani; în magazin chiuveta este mai scumpă.
Dormitorul are si mobilier de la celebrul IKEA. Până și icoana dată de bunica Marinei se potrivește în interior.
Casa a devenit un loc de reședință permanent, dar nu pentru mult timp, doar pentru 2 ani. Când copiii au crescut, a devenit problematic să-i duci zilnic la cursuri în oraș. Prin urmare, familia s-a mutat din nou în oraș și au început să vină la casa fabuloasă doar pentru weekend.
În casă, fiecare avea biroul lui, lucra în ele. Și acum acestea sunt locuri suplimentare pentru lucruri inutile. Acolo sunt păstrate decorațiuni pentru brad și cărți, dintre care unele au fost donate de prieteni.
Baia pentru oaspeți este folosită de copii, deoarece la etajul doi nu există toalete. „Există o cabină de duș mare – fetele se pot spăla împreună în trei. Și este convenabil să faci baie la câine”.
Maxim spune că locuiește cu soția lui la primul etaj, iar fetele la etajul doi.
Etajul al doilea are trei dormitoare și un dressing mare.
O camera are incalzire cu infrarosu, fara calorifere. Casa este foarte caldă, șemineul se aprinde foarte rar.
Fiica cea mare a lui Masha locuiește într-o cameră destinată oaspeților. Când oaspeții dorm, ea doarme în dormitorul copiilor.
Schiurile și diverse alte echipamente sunt depozitate în dressing.
Dormitoarele copiilor sunt complet mobilate. Există un pat, noptieră, masă, dulap, lămpi.
Marina și Maxim au decis să folosească nișe de la etajul doi pentru rafturi și dulapuri. Pentru a nu ocupa mult spațiu cu ele la primul etaj.
Există o cameră care poate fi folosită ca cameră de joacă, pentru studiu sau pentru oaspeți.
Marina și Maxim au visat întotdeauna să aibă o casă la țară. Și pentru ca fetele să nu fie prea urbane, dar să știe să facă totul. Părinții lor i-au insuflat să lucreze. În cei 10 ani, pot topi aragazul, pot plivi paturile. În pădure, boabele și ciupercile otrăvitoare pot fi distinse de cele normale.
Fetele sunt grozave, cresc ca adevărate ajutoare. Părinților nu le plac. Principalul lucru este că familia este fericită oriunde s-ar afla.
Ți-a plăcut casa mare de țară?