Idei pentru un apartament mic. 8 moduri de a găsi mai mult spațiu


Creativitatea și originalitatea gândirii sunt inerente nu numai designerilor venerabili. Când vine vorba de amplasarea numărului maxim de lucruri pe suprafața minimă, atunci proprietarii de apartamente mici nu au egal. Viața însăși îi face să vină cu toate modalitățile noi de a optimiza spațiul și de a crește metri pătrați utili. Ce idei pentru un apartament mic poți lua în serviciu?

Idei pentru un apartament mic - colaj

1. Garsoniera

Această opțiune este foarte populară în rândul proprietarilor de case „Hrușciov” deja de o duzină de ani. Această opțiune este foarte convenabilă pentru un cuplu tânăr sau un burlac / burlac. În același timp, este posibil să obțineți o bucătărie cu un blat de bar pe care vă puteți întoarce, și un living spațios. În paralel, baia se extinde. Singurul „dar”: această opțiune necesită permisiunea oficială pentru reamenajare de la ITO.

Garsoniera luminos Interiorul unei garsoniere Apartament garsonieră în culori închise

2. Combinarea unui living cu un balcon sau o logie.

Mărește suprafața utilizabilă a camerei, face posibilă adăugarea, de exemplu, a unei zone de lucru. De asemenea, va necesita aprobare. În același timp, nu puteți scoate caloriferul pe balcon, dar este foarte posibil să folosiți sistemul „pardoseală caldă” sau caloriferele electrice.

Cameră combinată cu o logie în nuanțe de verde Bucătărie combinată cu o logie Camera de zi combinată cu o logie

3. Combinarea unei băi și toalete într-o singură baie

Are sens dacă în apartament nu locuiesc mai mult de patru persoane. Spațiul liber este eliberat datorită reamenajării optime a instalațiilor sanitare. Un număr mare de recomandări găsiți în articolul „Interiorul unei băi mici”.

Interior combinat de baie Design combinat al băii

4. Interior conceput în stil minimalism sau modern

Detalii minime, practic maxim. Mobilierul compact, formele geometrice simple și culorile neutre sunt binevenite. Un minim de lucruri in spatiu deschis, renunta la covoare si lasa doar esentialul. Schimbați ușile cu ușile glisante sau pliante.

Interior minimalist Interior Art Nouveau

5. Mobilier de cabinet la comandă

Din păcate, majoritatea mobilierului vândut în mod flagrant nu se potrivește în interiorul unui apartament mic. Aici ai nevoie de mobilier la comandă: „se potrivește” strâns în fiecare colț și centimetru al peretelui, până în tavan, fără a arăta masiv. Dulapuri de colț în sufragerie și dormitor, dulap plat pe hol, mobilier multifuncțional, pat supraetajat sau extensibil pentru copii – acestea sunt idei grozave pentru un apartament mic.

Mobilier dulap ușor într-un dormitor mic Cameră mică verde

6. Electrocasnice incorporabile si compacte, obiecte sanitare speciale

Dorința proprietarilor unui astfel de apartament de a trăi confortabil este întreruptă de lipsa elementară de spațiu pentru un cuptor, mașină de spălat vase sau mașină de spălat. Modelele compacte și non-standard vin în ajutor. Cuptorul poate fi acum încorporat în dulap la o înălțime de 1 m de podea. Există loc pentru o mașină de spălat, dacă instalați o cabină de duș sau o cadă de colț.

Mașină de spălat rufe compactă în interior Fotografie cu aparate electrocasnice încorporate

7. Detalii care extind vizual spațiul.

Spațiul ar trebui să „respire”, în aceasta va fi ajutat de o abundență de suprafețe de oglindă și sticlă, iluminat în mai multe puncte, perdele translucide, nuanțe deschise de pereți și tavane, textile simple simple.

Apartament mic

8. Idei originale, dar nerealiste pentru un apartament mic

Patul mansardat pentru un adult atrage atenția, dar este inconfortabil cu o înălțime medie a tavanului de 2,5-2,7 metri. Un apartament cu un număr minim de pereți despărțitori (doar pentru o baie) în condițiile noastre este o amenințare directă de prăbușire a casei. Aici, nu numai ITO, ci și toți vecinii se vor ridica împotriva proprietarilor.

Mobilier multifuncțional într-un apartament mic

Gândește, cântărește, filtrează, pentru că există mult mai multe idei pentru un apartament mic decât sunt metri pătrați în el.


Lasă un comentariu