Locuitorii din sectorul privat nu înțeleg inconvenientul celor care locuiesc într-un apartament mic. Cel mai adesea, în astfel de spații, în timpul construcției, au economisit în zona bucătăriei și a băii. Și dacă bucătăria poate fi uneori combinată cu una dintre camere sau cu o logie, atunci nimeni nu va combina toaleta din camera de zi. Orice s-ar putea spune, dar nu veți obține mai multă suprafață măsurată pentru baie. Pe 4 metri pătrați, trebuie să plasați o mulțime de lucruri de care aveți nevoie. Să ne uităm la recomandările de bază pentru cei care decid să doteze interiorul unei băi mici.
Designul unei băi mici ar trebui să se suprapună pe cât posibil cu interiorul întregului apartament. Dacă coridorul este decorat în culori bej, atunci baia adiacentă nu ar trebui să fie realizată în culori contrastante.
Atunci când alegeți o schemă de culori, ar trebui să respectați nuanțele naturale ale naturii. Verdele deschis, bejul și alte nuanțe pastelate pot extinde vizual spațiul băii. Vezi și: Combinația de culori în interior.
Dacă baia are fereastră, ai noroc. În caz contrar, merită să faceți o bună ventilație și să lucrați la iluminarea corectă a încăperii. Mai multe despre asta sunt scrise aici: du-te.
Suprafața mică a unității sanitare va crește semnificativ utilizarea instalațiilor – modele noi, de colț, de vase de toaletă, chiuvete și cabine de duș. În loc de o baie voluminoasă și masivă, designerii recomandă utilizarea unui hidrobox – o simbioză organică a unui duș și a unei cadă. Cererea de articole sanitare ultramoderne de înaltă tehnologie din oțel lustruit, marmură și sticlă colorată crește în mod constant. Al doilea loc în popularitate este ocupat de materialele de finisare care le imită pe cele naturale: lemn sau piatră.
Încălzirea în pardoseală câștigă din ce în ce mai multă popularitate în țara noastră, și pe merit. Cu el vei fi mult mai cald și mai confortabil. Nu numai plăcile pot fi așezate pe podea. În articolul „Cum să acoperiți podeaua băii”, am examinat în detaliu avantajele și dezavantajele a cinci materiale diferite pentru finisarea unei băi.
Este indicat să folosiți gresie pentru pereți. Cu un buget limitat, pot fi pur și simplu chit uniform și acoperite cu vopsea bună lavabilă. A doua opțiune este decorarea pereților cu plastic.
Cunoașteți regula principală pentru proiectarea unei băi mici? Tot ce este greu, masiv și voluminos trebuie înlocuit cu unul compact, ușor și mobil. Dacă este posibil, cumpărați corpuri sanitare compacte suspendate (toaletă, chiuvetă). Înainte de a începe reparația, scufundați toate conductele (instalații sanitare, încălzire, canalizare) în pereți și podea.
Merită să economisiți atunci când renovați o baie? Desigur că merită. Principalul lucru este că acest lucru nu ar trebui să fie în detrimentul calității. Cumpărați numai accesorii sanitare, fitinguri și materiale de reparații fiabile și de înaltă calitate. Frugalitate excesivă astăzi reprezintă probleme suplimentare mâine.
Design de baie mică: corectarea greșelilor
Vă dorim succes în proiectarea și amenajarea băii dumneavoastră mici.