Design combinat al băii. Sfaturi și machete gata făcute


Adesea, pe forumuri, puteți vedea bătălii aprige care se desfășoară între iubitorii de facilități separate și băi combinate. Desigur, ambele părți au argumente convingătoare. Dar au ajuns la un acord în două puncte. Primul spune că, dacă într-un apartament locuiesc mai mult de trei persoane, atunci combinația dintre o toaletă și o baie nu va aduce bucurie și comoditate nimănui. Și trebuie să luați în considerare și alte opțiuni de extindere printr-o cameră de serviciu sau un coridor. Este destul de posibil să identifici aceeași mașină de spălat în bucătărie sau în cămară. Și al doilea punct de „consimțământ”: dacă ar exista metri pătrați în plus, atunci apartamentul ar avea o baie combinată și o toaletă pentru oaspeți. Deci, să vorbim despre designul băii combinate.

Dar dacă vă asumați crearea unei singure băi, atunci este mai bine să replanificați imediat comunicațiile și să le coaseți cu pereți falși cu acces la coloane și contoare. Acest lucru se poate face cu dulapuri de perete, uși cu obloane, ferestre mici din plastic etc. Înainte de această etapă, este necesar să luați în considerare cu atenție interiorul băii combinate, ceea ce vă permite să găzduiți la maximum produsele de instalații sanitare și aparatele de uz casnic.

2901362_sanuzel_2

Ce obiecte de uz casnic și sanitare pot fi văzute în astfel de băi? Aceasta este o cadă de formă obișnuită, unghiulară, nestandard; cabină de duș cu cadă standard; duș cu sistem de scurgere direct pe podea; toaleta este una obișnuită cu rezervor sau cu sistem de spălare cusut în perete, podea și suspendat. Adesea, mașina de spălat este construită sub chiuvetă sau așezată cu boilerul într-un dulap. Băile combinate sport adesea colț sau corpuri sanitare înclinate.

Planificarea băii combinate

Iată câteva amenajări practice pentru aceste băi. De obicei, dacă ușa este situată într-un perete larg, atunci o cabină de baie / duș este instalată în dreapta sau în stânga acesteia. Dacă deschiderea este pe partea îngustă, atunci un loc pentru baie este alocat la capătul camerei.

2901362_sanuzel_4_varianta_12901362_sanuzel_5_varianta_22901362_sanuzel_6_varianta_32901362_sanuzel_7_varianta_42901362_sanuzel_8_varianta_52901362_sanuzel_9_varianta_62901362_sanuzel_10_varianta_72901362_sanuzel_11

Pentru a mări imaginea, faceți clic pe ea cu mouse-ul.

Decorarea pereților, a tavanului și a podelei are și ele propriile sale caracteristici. Cel mai adesea, plăcile ceramice mici sunt folosite pentru pereți și podele. Cea mai buna alegere este 20×30 cm, cat mai mica, pana la mozaic. Într-o baie combinată, interiorul se bazează adesea pe o delimitare trimestrială a zonelor funcționale: baie / duș, toaletă, chiuvetă, dulapuri / nișe. Prin urmare, următoarea tehnică este comună. Adesea, o zonă este evidențiată în culori strălucitoare, în timp ce altele sunt decorate în nuanțe neutre, cu o margine strălucitoare. Uneori, doar zonele expuse la expunere constantă la apă sunt evidențiate cu gresie, iar toate celelalte – cu vopsea rezistentă la umiditate. Se recomandă să nu folosiți nuanțe prea întunecate, deoarece procedurile de baie necesită adesea iluminare puternică. Este mai bine să instalați un reflector suplimentar dacă doriți să vă odihniți ochii în timp ce faceți o baie. Plafoanele sunt de obicei intinse sau din panouri PVC. Ușa și mobilierul de baie rezistent la umiditate ar trebui fie să fie în armonie, fie să contrasteze cu culoarea pereților. Deseori se folosesc colțuri cromate, rafturi de sticlă, dulapuri din sticlă mată. Ei încearcă să asorteze accesoriile cu pereții sau dulapurile (puteți decora baia cu un coș frumos de răchită, un covor sau un prosop original, o fotografie sub sticlă). Pardoseala este realizată din gresie nealunecoasă, adesea se folosesc nuanțe întunecate, contrastante.

2901362_sanuzel_18 2901362_sanuzel_19 2901362_sanuzel_17 2901362_sanuzel_15 2901362_sanuzel_14- 2901362_sanuzel_12 2901362_sanuzel_3 2901362_sanuzel_1

În continuare, să ne amintim tehnicile de bază de extindere vizuală a spațiului atunci când lucrăm la designul unei băi combinate. Dimensiunile mari și modelele orizontale de pe plăci comprimă spațiul, în timp ce mozaicul și dungile verticale îl măresc. Nuanțele deschise ale pereților și tavanelor, care se potrivesc în culoare sau diferă în ton, vor ajuta la extinderea încăperii; suprafete de oglinda si sticla; iluminare puternică în mai multe puncte; inserții colorate pe suprafețe de nuanțe neutre; alternarea dungilor luminoase și pastelate; aşezarea plăcilor de podea în diagonală.


Lasă un comentariu