Design interior dormitor mic
Design interior dormitor mic
Este un loc în casă unde trebuie să vă simțiți confortabil. Locul unde să puteți uita de problemele zilnice, unde să vă puteți relaxa și să vă odihniți. Desigur acesta este dormitorul. Dar ce se poate de făcut dacă dormitorul este mic, și te simți ca într-o celulă de la închisoare? Există 2 variante. Sau stricați pereții pentru a lărgi camera sau utilizați diverse șirletlicuri, tehnici de design pentru a amenaja corect și practic dormitorul. În acest caz trebuie de gîndit la o bună organizare a spațiului și un design mai minimalistic pentru interior. Cu ajutorl unor sfaturi veți putea transforma de nerecunoscut dormitorul mic.
Design-ul interior de succes al unui dormitor depinde de cîteva momente importante, principalul din care – destinația. Nimic straniu. O cameră modernă pentru dormitor combină perfect însăși dormitorul și garderoba, și mini-cinematograf, uneori chiar și cabinetul de lucru. Cu părere de rău într-o încăpere mică nu se va reuși de amplasat toate accesoriile necesare, dar se poate de încercat utilizarea mobilierului multifuncțional, care va economisi considerabil spațiul.
Cu cît sînt mai multe obiecte în dormitor, cu atît e mai puternică senzația de constrîngere. Priviți cu atenție camera. Vedeți măcar într-un loc plinta? Dacă nu se vede nici măcar într-un colț, acesta deja este semn că aveți exces de obiecte în interior. Mutați o parte din ele în alte camere, sau vinde-ți-le dacă nu vă folosesc la nimic. Scoateți dulapurile inutile, scaunele, comodele. Cu cît mai puține obstacole sînt în dormitor cu atît mai mare va părea această cameră. Procurați mobila care va acoperi pereții cît mai puțin. O bună soluție pentru un dormitor mic ar fi – policioare mici pe pereți, mobilierul cu forme drepte nu ovale. Strict refuzați să puneți covoare pe pereți. Înlocuiți-le cu niște tablouri mici într-o gamă de culori ușoară. Comodele și dulapurile trebuie să corespundă dimensiunilor camerei. Alegeți 2-3 tipuri de mobilă, care să nu supraîncarce spațiul în dormitor. Sînt foarte frumoase și practice dulapurile moderne de tip cabinet cu garderoba, poliță și loc pentru televizor. Țineți minte, cu cît este mai funcțională mobila, cu atît ea este mai puțină.
Patul este accentul principal în dormitor. Dacă în dormitor aveți un pat imens, acesta automat va crea senzația de disconfort. Alegeți un pat de dimensiuni mai mici. Acest lucru nici într-un caz nu va micșora funcțiile principale ale acestuia, însă poate mări vizual camera făcînd-o mai spațioasă. Alegeți elemente decorative minimalistice, spre ex. Niște lămpi de podea sau de perete elegante. Dacă nu vă este frică să experimentați, puteți să vă folosiți de soluțiile pentru dormitoare care îmbină în sinte dulapuri și comode la primul nivel, și direct deasupra acestora la nivelul 2 este instalat patul. Economia spațiului va fi uimitoare. De asemenea devine populară mobila pliantă, care la necesitate se ascunde în dulapuri speciale încorporate.
În ultimii ani tot mai multă popularitate în domeniul amenajarii interioare a dormitoarelor o are decorarea tavanelor. Chiar și cea mai simplu traforaj pe tavan va conferi dormitorului un rafinament extraordinar. Faceți tavanul interesant și neordinar cu ajutorul tencuielii texturate. Pentru dormitoarele mici tavanu cel mai bine este de amenajat în culori deschise, pastelice. Cu cît tavanul este mai luminos cu atît mai spațioasă pare încăperea. Culorile întunecate într-o încăpere mică vor crea impresia unei peștere. Dacă totuși nu este posibil fără culori închise, utilizați paleta de culori respectivă și pentru o parte din accesorii și elemente decorative: pernuțele decorative, cuverturile, lenjeria de pat, perdelele, covorașele.
Dormitorul nu este destinat doar pentru dormit, sex și îmbrăcat. Deci un fotoliu cu o lampă de podea nu vor ocupa mult loc, dar vă vor permite să citiți o carte interesantă și va crea o atmosferă plăcută.
Principala condiție pentru design-ul interiorului unui dormitor este amplasarea corectă a obiectelor și a mobilierului. Dacă încăperea este astfel încît patul poate fi amplasat doar lîngă fereastră atunci ar fi bine să înlocuiți bateria de încălzire cu încălzire sub podea. Chiar dacă persistă multe stereotipuri că încălzirea sub podea poate fi făcută doar dacă aceasta este din ceramică sau acoperămînt pietros, tehnologiile moderne permit să fie încălzite și podelele din lemn. Dacă totuși este posibilitatea de a lăsa accesul liber la fereastră, aceasta va contribui la extinderea vizuală a spațiului în dormitor. Nu trebuie de uitat și de ușă. În cazul ideal ușa trebuie să se deschidă înafară. Dacă totuși aceasta va fi incomod, mai bine de ales o ușă glisantă. Dulapurile și comodele tradițional se amplasează lîngă pereți, păstrînd în centrul camerei un spațiu liber.
Related Post
Submit a Review