Combinarea tapetului în bucătărie: idei pentru un interior original


Un interior de bucătărie interesant și memorabil este visul prețuit al tuturor gospodinelor. Așa încât a fost plăcut să fii acolo, iar prietenilor le-a plăcut. Puteți utiliza materiale de finisare și mobilier scumpe în procesul de renovare. Sau arată-ți imaginația și aplică o combinație de tapet în bucătărie. Astăzi, multe firme producătoare produc colecții întregi de tapet „însoțitor” și oferă, de asemenea, scheme gata făcute care garantează rezultate excelente chiar și pentru designerii amatori. În plus, informațiile de mai jos vă vor ajuta.

Combinație de tapet foto în bucătărie

Pentru ce este combinația de tapet?

1. Această abordare vă permite să împărțiți camera în mai multe zone funcționale. Deci, diferite nuanțe sau modele de tapet pot transforma chiar și o chicinetă mică într-o bucătărie și sufragerie separate. În încăperile spațioase, zonele de depozitare și o zonă de recreere pot fi în plus distinse în același mod.

Zonarea tapetului în bucătărie

2. Această metodă va ajuta la corectarea geometriei camerei. Pereții de culoare închisă pe partea „lungă” sunt capabili să facă o cameră pătrată mai alungită, iar o bucătărie dreptunghiulară va arăta mai scurtă dacă un perete îngust este vopsit într-o culoare strălucitoare (roșu, verde, albastru, violet).

Tapet de diferite culori în bucătărie

3. Combinația este capabilă să niveleze vizual suprafața pereților. Alternarea între diferite texturi (de exemplu, vinil neted și spumă de vinil) poate distrage atenția de la gropi, așchii, mici proeminențe etc. Deși, desigur, mari defecte vor fi în continuare vizibile.

4. Recent, designerii au realizat întregul apartament într-un „mod uniform”, încercând să folosească peste tot materiale similare de finisare, accesorii, corpuri de iluminat. Lipind același tapet ca în camera de zi, extindeți mental bucătăria și subliniați stilul general.

5. Această metodă de finisare a suprafeței conferă interiorului efectul de dinamică, energie. Alternarea dungilor determină o matrice asociativă: alternarea culorilor, pâlpâirea copacilor în afara ferestrei, drum, mișcare.

Diferite imagini de fundal în bucătărie

6. Fiecare interior are nevoie de un centru de compozitie, este si un „punct focal”. Regula de bază în bucătărie este „decorul mai puțin nefuncțional”. Așadar, de ce să nu accentuezi întregul perete sau conducta de ventilație, nișa sau fereastra?

7. Combinarea tapetului permite proprietarilor să-și exprime creativitatea și să creeze picturi murale interesante, obiecte de artă înrămate sau patchwork.

Patchwork în bucătărie

Nu uitați că această metodă de finisare are mai multe reguli. Este mai bine să combinați imagini de fundal din aceeași gamă de preț, grosime și calitate, astfel încât să servească în același timp. Dar este mai bine să combinați diferite texturi și nuanțe: luciu cu un finisaj mat, modele geometrice cu florale și abstracte, culori luminoase cu nuanțe neutre. Mai mult, două tipuri de tapet ar trebui să aibă întotdeauna ceva în comun: nuanțe asortate și același model; aceeași nuanță și un model diferit (unirea unei benzi și a unui model floral arată foarte bine).

Cum să lipiți corect peste pereții bucătăriei cu două tipuri de tapet

Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

1. Combinație verticală de tapet

Tapetul este lipit ca de obicei, doar, de exemplu, o dungă este strălucitoare, iar cealaltă este într-o culoare neutră. Puteți să le alternați uniform, să lipiți doar câteva dungi de culoare contrastantă sau să selectați doar elementul de planificare necesar (perete, cutie, nișă etc.).

Combinație verticală de tapet în bucătărie

Diferite imagini de fundal într-o singură bucătărie

2. Combinație orizontală

Un marcaj preliminar este necesar aici. De obicei, raportul dintre banda inferioară și cea superioară este luat de 1: 2 (sau tapetul inferior este ales pentru a se potrivi cu mobilierul și lipit pe înălțimea dulapurilor de podea pentru a crea o singură linie în jurul perimetrului bucătăriei) . În primul rând, partea superioară a pereților este lipită peste punctul de despărțire, iar apoi cea inferioară. Ele sunt de obicei separate printr-o turnare subțire sau o chenar de hârtie.

Combinație orizontală de tapet în bucătărie

3. Combinație de accent

În acest caz, tapetul de culoarea principală este lipit pe trei pereți, iar pe al patrulea – tapet foto sau un strat luminos, cu model, texturat. Doar desenul sau modelul ar trebui să se potrivească cu designul general al bucătăriei.

Accentuarea peretelui cu tapet în bucătărie

4. Combinație decorativă de tapet

Metoda patchwork vă permite să creați un perete interesant din mai multe pătrate de imagini de fundal diferite (de exemplu, puteți combina tot felul de tonuri de aceeași culoare și modele diferite), care amintește de tehnica patchwork sau puzzle.

Combinarea tapetului în bucătărie: mozaic

Decorarea tapetului cu puncte vă permite să decorați pereții gata de bucătărie. Pentru aceasta, sunt selectate piese frumoase, din care se realizează un panou de perete sau un colaj. Un cadru decent pentru capodopera ta poate fi realizat din muluri subțiri sau dintr-o ramă foto.

Imagine de fundal în bucătărie Decorarea peretelui cu o imagine de tapet

După cum puteți vedea, combinarea tapetului în bucătărie este o activitate interesantă pentru întreaga familie, care nu numai că vă va trezi creativitatea, ci vă va permite și să creați un interior original și nu plictisitor!


Lasă un comentariu