Bucătărie albă. Ce sfătuiesc designerii


Recent, o bucătărie albă a fost un oaspete rar în apartamentele obișnuite din Rusia. Din anumite motive, o astfel de decizie este considerată o mișcare de design îndrăzneață, iar fotografiile oferite pentru vizionare arată niște spații luxoase de patruzeci de metri de vile străine. Deși, de fapt, albul este o culoare care ajută la extinderea vizuală a încăperii. Și, prin urmare, el este însoțitorul ideal al bucătăriilor mici obișnuite. Mai mult, această culoare, ca o combinație a tuturor culorilor curcubeului, este perfect combinată cu orice nuanță, ceea ce face viața nedescris mai ușoară persoanelor care au puțină experiență practică în alegerea corectă a culorilor pentru interior.

Fotografie cu bucătării albe

Bucătăriile albe pot fi realizate într-o varietate de stiluri. Într-un stil modern, este plin de concizie, practic, dar, eventual, o anumită impersonalitate. Atingerile minimaliste dau camerei o detașare, iar atributele high-tech dau un aspect futurist. O astfel de cameră este plină cu mese de sticlă, scaune din plastic translucid, rafturi transparente și suprafețe cromate.

Bucătărie albă high-tech Interior high-tech al bucătăriei albe Bucătărie albă în stilul minimalismului

Bucătăria în stil clasic este elegantă și sofisticată, frumusețea ei este subliniată de fronturi sculptate, mânere originale și sticlă densă mată a dulapurilor de perete. O cameră în stil country sau Provence este plină de un sentiment de confort și de bună calitate.

Bucatarie alba in stil clasic Bucătărie albă clasică

Bucătărie albă - clasică Bucătărie clasică în alb

Astfel de camere diferite sunt obținute datorită unei combinații de tot felul de nuanțe de alb: lapte, cremos, fildeș, smântână, lapte copt, magnolie, sidef, argintiu, sidef. De asemenea, puteți lucra cu texturi de suprafață, utilizați materiale lucioase, mate, în relief, aspre. Cel mai adesea, luciul este folosit pentru interioare într-un stil modern, iar tocitura este o trăsătură distinctivă a camerelor realizate în stil clasic.

Bucatarie in tonuri de alb Bucătărie alb lucios

Bucătărie albă cu podea maro Bucătărie mică albă Bucătărie gri și alb

Aplicarea albului în bucătărie

1. Totul este alb. Aceasta înseamnă că, pe lângă unitatea de bucătărie albă, tavanul, pereții și podeaua vor fi și ele albe. Acest tip de bucătărie se potrivește persoanelor care se simt confortabil într-un cadru monocrom. Sau, dacă toate celelalte camere sunt realizate în culori luminoase, iar această cameră este un fel de zonă de relaxare pentru ochi și creier. Cel mai mare pericol al unei astfel de decizii este riscul de a aluneca în sterilitatea medicală și răceală.

Bucatarie complet alba

2. Totul este alb, cu excepția… Puteți adăuga o culoare însoțitoare pentru a dilua / a pune în evidență puritatea și lejeritatea albului. În stilurile clasice, este mai bine să acordați preferință nuanțelor pastelate (mentă, roz frasin, lavandă, violet pal, albastru pal). Stilurile moderne active necesită prezența culorilor luminoase, saturate (uneori până la nivelul neonului): roșu, verde, albastru, negru. Puteți introduce o culoare suplimentară folosind podeaua, un șorț peste zona de lucru, pictând un perete.

Bucătărie albă și albastră

Bucătărie albă și gri

Bucătărie albă și albastră

3. Alb și totul, totul, totul. Această formulare vă permite să adăugați una sau două culori la versiunea anterioară cu ajutorul accesoriilor. Albul continua sa domine, atrage si mai mult atentia datorita numeroaselor accente punctiforme de diferite culori (vaze, tablouri, veioze, fete de masa, seturi de ceai, alei sau electrocasnice). Principalul lucru este să nu te lași dus și să nu introduci mai mult de trei sau patru culori în același timp, pentru a nu trece la cealaltă extremă – cacofonia.


Lasă un comentariu