Cum să construiești o baie cu propriile mâini


La construind o baie cu propriile mâini pe site caută un loc convenabil adecvat. Este recomandabil să alegeți un site care este adiacent unui lac, râu sau altă sursă.

Situl este nivelat, tamponat cu grijă și săpat cu jgheaburi. Intrarea în baie se face printr-o mică verandă. Ușa de la dressing duce la spălătorie. Acolo sunt instalate rezervoare, butoaie de fier sau căzi cu apă rece și caldă.

Puteți folosi spălătoria ca spălătorie. Camera principală a băii este camera de aburi. În ea, este instalat un toc de ușă cu buiandrug scăzut, cu un prag înalt, pentru a economisi abur și căldură la deschiderea ușii. Baia de aburi este echipată cu un raft în două trepte de-a lungul unuia dintre pereți.

Încălzitorul-sobă este instalată în centrul camerei, o ușă de încălzire este plasată în dressing. Pentru construcția sobei se folosesc cărămizi arse sau pietre de moloz. Soba este instalată pe o fundație independentă, este îngropată la șaizeci de centimetri în pământ.

interior baia

Foarul este realizat din cărămizi refractare de calitate superioară, apoi acoperit cu o boltă, trebuie să aibă orificii prin care gazele fierbinți vor pătrunde în cameră. Este încărcat cu pietriș și semifabricate din fontă.

Un dispozitiv simplu, dar foarte convenabil este instalat imediat – acesta este un tub arcuit, ale cărui capete deschise sunt încorporate în rezervoare cu apă. Când cotul țevii se încălzește, aceasta transferă căldură către toată apa din recipient. Apa fierbe într-o cadă. Apa este stropită pe pietriș fierbinte dintr-un oală și se generează abur.

Când construiți o baie cu propriile mâini, este extrem de important să țineți cont, de exemplu, de astfel de dorințe: pe bănci merită să înecați capetele cuielor mai adânc, folosiți mânere din lemn pentru uși.

Pentru pereți, cel mai bun material este cedrul, pentru bănci și rafturi este mai bine să alegeți teiul: atunci va exista aer în camera de aburi cu un miros plăcut de miere. Merită să ne amintim că clapeta de aerisire nu ar trebui să fie în partea de sus, ci sub raftul din partea de jos – acest lucru ajută la îmbunătățirea fluxului de vapori grei.

Deci, construirea unei băi cu propriile mâini este o afacere destul de laborioasă, dar plină de satisfacții.

Puteți vedea o fotografie cu interioarele băii aici: https://vdomax.ru/interer-bani/


Lasă un comentariu