Afaceri de grădinărit și nu numai


Societățile de grădinărit au apărut în Germania în secolul al XIX-lea, iar în Europa de Vest la începutul secolului al XX-lea. O grădină de legume este o bucată de pământ mic pe care se cultivă legume, tufe cu fructe de pădure și pomi fructiferi. Grădina de legume, de regulă, este situată în sat, chiar lângă casă. Grădinile de legume pot fi găsite și în orașe. Dar într-o zonă mică, puteți crește o recoltă mare de castraveți și roșii. De-a lungul gardului viu, sau chiar în locul lui, puteți planta zmeură, agrișe, coacăze. Desigur, o grădină de legume necesită multă muncă. Toată vara este necesară curățarea, picurarea, plantarea, udarea, protejarea de dăunători și buruieni. Și pentru atât de multă muncă grădina vă va mulțumi cu o recoltă bogată fără chimicale, vitamine și vă va economisi bugetul.

Într-un articol am citit că prezența regulată a verzei chinezești în dietă protejează corpul uman de cancer, așa că am decis să muncesc din greu în grădina mea.

Cultivarea varzei chinezești nu este dificilă, dar necesită puțină atenție. Varza de Peking este bine să crească prin răsaduri, apoi vei obține recolta cu o lună mai devreme decât vei planta semințele. Dacă doriți să obțineți o recoltă până în toamnă, semințele sunt semănate în iunie. Pentru o recoltă mai rapidă, acoperiți plantarea cu folie. Solul nu trebuie să fie acid. Pentru că, ca orice altă varză, varza de Peking poate fi bolnavă de chilă. Toamna, puteți aplica gunoi de grajd și puteți adăuga compost putrezit primăvara. Semănați la adâncimea de 1 cm, păstrând o distanță între rânduri de 30 cm.Răsadurile trebuie rărite de mai multe ori iar cele rămase trebuie udate regulat. Este recomandabil să mulci apoi solul. Protejați varza chinezească presărând cenușă în jurul răsadurilor. Cenușa se teme de purici de pământ. Dacă fluturii zboară în jurul varzei, varza trebuie verificată pentru a vedea dacă au depus ouă. În diferite condiții climatice, cultivarea verzei chinezești are propriile sale caracteristici, așa că această problemă trebuie abordată creativ și individual.

Când am citit despre existența brugmansiei, Nu puteam dormi noaptea. Dacă aveți o grădină de iarnă, atunci răsfățați-vă cu plăcerea de a crește acolo o plantă exotică de brugmansia.Ea nu tolerează iarna, dar în grădina ta caldă va decora romantic un colț de odihnă sau un loc de joacă. Această frumusețe are un miros puternic, incitant și flori delicate, asemănătoare țevilor mari. În multe țări se numește Trompete de înger. Adevărat, copiii nu trebuie lăsați să se joace cu florile, seva plantei conține otravă. Brugmansi este originar din America de Sud. Planta brugmansia ar trebui să fie plantată într-o locație însorită din grădina dvs. și udată în mod regulat, iar apoi vă va oferi o abundență de flori fabuloase.

Cu stima, Galina Rukova.


Lasă un comentariu